Τα σημερινά Fake News είναι ότι ο πήγαν να συλλάβουν τον διευθυντή των “ΝΕΩΝ” μετά από μήνυση Καμμένου

Τα σημερινά Fake News είναι ότι ο πήγαν να συλλάβουν τον διευθυντή των “ΝΕΩΝ” μετά από μήνυση Καμμένου

Tο νέο αφήγημα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο είναι ότι κατόπιν μήνυσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για συκοφαντική δυσφήμιση, κινήθηκε η διαδικασία του αυτόφωρου για τη σύλληψη του διευθυντή της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», Παναγιώτη Λάμψια, με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας για τη Σαουδική Αραβία.

Με γλαφυρή περιγραφή, αναλύεται από διάφορα ιντερνετικά ΜΜΕ, το πώς ο Παναγιώτης Λάμψιας, σχεδόν… ηρωικά, κατάφερε να γλιτώσει το αυτόφωρο, καθώς δε βρισκόταν στο γραφείο του την ώρα που ήρθαν οι αστυνομικοί να «εκτελέσουν» τα δέοντα μετά τη μήνυση Καμμένου.

Τα ίδια τα “ΝΕΑ” αναφέρουν μεταξύ άλλων:

“Πιστός στην εκβιαστική και τρομοκρατικού χαρακτήρα πρακτική που ακολουθεί με ΤΑ ΝΕΑ προκειμένου να φιμώσει την εφημερίδα και τους συντάκτες της και να σταματήσει το μπαράζ των αποκαλύψεων για τον σκοτεινό ρόλο που έχει παίξει στην υπόθεση της πώλησης, όπως και για τον ρόλο του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασ. Παπαδόπουλου, ο υπουργός Άμυνας αποπειράθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής να συλλάβει τον διευθυντή των ΝΕΩΝ Παν. Λάμψια κινώντας σε βάρος του τη διαδικασία του αυτοφώρου, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.”

“Να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δήλωσε άγνοια τόσο για την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς όσο και για την για την προσπάθεια να εφαρμοστεί η διαδικασία του αυτοφώρου κατά του διευθυντή των ΝΕΩΝ, διότι ο μηνυτής-υπουργός κατά την πάγια πρακτική του, και προκειμένου να παρακάμψει τους θεσμούς της Δικαιοσύνης, δεν υπέβαλλε την μήνυση στην Εισαγγελία», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση των “ΝΕΩΝ”.

Με μια μικρή διαφορά ωστόσο: Οι αστυνομικοί έψαχναν τον Παναγιώτη Λάμψια για να τον ενημερώσουν για θέματα ασφαλείας, ενώ ο Πάνος Καμμένος, αν και το πρωί με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη για το εν λόγω δημοσίευμα, δεν έχει καταθέσει καμία μήνυση προς το παρόν, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στο twitter. 

Παράλληλα, και το αρχηγείο της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει τέτοιο συμβάν και δεν έχει αναφερθεί από κάποια αστυνομική υπηρεσία ότι έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του κ. Λάμψια.

Νωρίτερα, η προέδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά είχε δηλώσει ότι “ο γνωστός διώκτης του Τύπου, συγκυβερνήτης του κ.Τσίπρα, κ. Καμμένος ξαναχτύπησε. Αφού δεν μπορεί να ελέγξει τα μέσα επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους. Κινείται εκτός των δημοκρατικών θεσμών. Συνυπεύθυνος γι’ αυτή την προκλητική στάση είναι και ο Πρωθυπουργός. Χθες ήθελαν έξω τον τρομοκράτη, σήμερα θέλουν να βάλουν μέσα το Διευθυντή των ΝΕΩΝ. Αυτή η καθεστωτική αντίληψη των κυβερνώντων δεν θα περάσει . Η καταδίκη από το λαό θα είναι αμείλικτη.”

Επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δ. Τσιόδρας είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στο τουίτερ ότι “Η αστυνομία πήγε να συλλάβει τον διευθυντή των ΝΕΩΝ Π.Λάμψια για αποκαλύψεις της εφημερίδας του για τον μεσάζοντα της πώλησης όπλων στη Σ. Αραβία. Η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μοιάζει όλο και περισσότερο με την Τουρκία του Ερντογάν….”

O Πάνος Καμμένος, με νεότερη ανάρτησή του στο Twiiter, ανέφερε ότι “Τη μαϊμού «είδηση» για λευτεριά στον Λάμψια βγήκε από τον αρχηγό των fake news Τζένο το σώγαμπρο Παπαδόπουλο και το τσιτράκι Κανέλλη”.

Και παραμένει ένα εύλογο ζήτημα που καλό θα ήταν να απαντήσουν οι… αφηγητές, οι οποίοι δημιούργησαν και όλον τον θόρυβο: Γιατί διαδίδουν ότι κατατέθηκε μήνυση;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter