Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (18.1)

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (18.1)

Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “ΚΑΙ ΣΤΑΡ της μπάλας στο Δημόσιο”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “σε μια εποχή που εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και νέες αναζητούν μια θέση στον ήλιο ή αναγκάζονται να πάνε στο εξωτερικό για να βρουν εργασία, μια σειρά από αθλητές και αστέρες της μπάλας δικαιώνονται στο αίτημα που είχαν υποβάλει στην Πολιτεία, βρίσκοντας μόνιμη θέση εργασίας στο Ελληνικό Δημόσιο , και μάλιστα εννιά χρόνια μετά!

ΕΘΝΟΣ: “Τάγμα εφόδου κατά δεκάχρονων”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “τραμπούκικη επίθεση με προπηλακισμούς και απειλές εναντίον δασκάλων και στελεχών της Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν χθες – σύμφωνα με καταγγελίες και μαρτυρίες- στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Πειράματα ΣΥΡΙΖΑ στην Παιδεία”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν καταργούνται και το υπουργείο Παιδείας απλά συνεχίζει την πολιτική του πειραματισμού με το σχολικό πρόγραμμα. Δύο μέρες πριν ξεκινήσει η πολυαναμενόμενη συζήτηση στη Βουλή για τις αλλαγές στις εισαγωγικές εξετάσεις, η πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για αναμόρφωση του Λυκείου και νέο τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έρχεται για να επιβεβαιώσει ότι “όλα τριγύρω αλλάζουν, κι όλα τα ίδια μένουν”.

ΕΣΤΙΑ: “Εγκλωβισμένοι στο ρουσφέτι”.

Η εφημερίδα τονίζει μεταξύ άλλων ότι “ο υπουργός Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκης τόνισε – αυθαιρέτως- πώς “όλες οι δομές του Δημοσίου είναι υποστελεχωμένες”, στέλνοντας ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για μαζικές προσλήψεις. Προανήγγειλε δε την μονιμοποίηση περί των 10.000 συμβασιούχων στην τοπική αυτοδιοίκηση, με απροσδιόριστα κριτήρια. Το ρουσφέτι διατηρείται και ενισχύεται σε όλα τα επίπεδα του κράτους, βυθίζοντας την δημόσια διοίκηση έτσι περαιτέρω στην κρίση”.

Η ΑΥΓΗ: “Φασιστική πρόκληση. Επίθεση χρυσαυγιτών σε σχολείο στο Πέραμα”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ομάδα χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, εισέβαλε στο Α΄Δημοτικό Νέου Ικονίου, στο Πέραμα, τραμπουκίζοντας και χτυπώντας δασκάλους και γονείς με αφορμή απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα 25 προσφυγόπουλα από το Σχιστό”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Υπόδικοι ναζί αλωνίζουν”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “με τη δίκη της Χρυσής Αυγής σε εξέλιξη, μέλη της οργάνωσης επιτέθηκαν σε σχολείου του Περάματος στο οποίο θα φοιτήσουν προσφυγόπουλα. ‘Οπως αποδεικνύουν και τα τηλεοπτικά πλάνα, επικεφαλής του τάγματος εφόδου ήταν ο “αναβαθμισμένος” βουλευτής της Χ.Α. Γιάννης Λαγός”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Προωθείται μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “τη συγκράτηση δια βίου των συμβασιούχων στο Δημόσιο επιχειρεί με κάθε τρόπο η κυβέρνηση. Μετά την εξαγγελία προκήρυξης διαγωνισμού του ΑΣΕΠ μέσω του οποίου θα μονιμοποιηθούν 10.000 συμβασιούχοι στους ΟΤΑ, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης προανήγγειλε σε συνέντευξή του , σε ιστότοπο, την πρόθεση της κυβέρνησης να εξομοιώσει τα δικαιώματα (μισθολογικά, αποζημίωση απόλυσης κλπ) των συμβασιούχων- περίπου 40.000 σήμερα- με αυτά του μόνιμου προσωπικού”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή. Αλληλεγγύη στα προσφυγόπουλα”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “με επικεφαλής τον υπόδικο για εγκλήματα βουλευτή Γ. Λαγό, με την παρουσία και την ανοχή της αστυνομίας, η Χρυσή Αυγή επιτέθηκε χτες με τραμπουκισμούς σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολείο στο Πέραμα, στο οποίο προορίζεται να φοιτήσουν παιδιά – θύματα του πολέμου, από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που βρίσκεται στο στρατόπεδο του Σχιστού”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Βήματα α λα καρτ για την αξιολόγηση”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “την ώρα που οι δανειστές ξεκαθαρίζουν το εύρος των απαιτήσεών τους για να ξαναρχίσει η συζήτηση για την αξιολόγηση που έχει βαλτώσει, η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα για τον επικείμενο νέο συμβιβασμό. Ούτε λίγο ούτε πολύ χθες προανήγγειλε δια του εκπροσώπου της ότι θα δεχθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τις πρόσθετες απαιτήσεις για μέτρα και μετά το 2018, όπως ο “κόφτης διαρκείας”, προκειμένου να γίνουν βήματα για επίτευξη συμφωνίας”.

Kontranews: “Ο Τράμπ μας άνοιξε την πόρτα για να φύγουμε από το ευρώ”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “την ώρα που ο νέος πλανητάρχης Ντόναλντ Τράμπ , με τις ριζικές γεωπολιτικές ανατροπές που δρομολογεί, που έχουν στόχο να βάλουν τέλος σε μια Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, μας άνοιξε την πόρτα να φύγουμε από το ευρώ και τα εφιαλτικά μνημόνια, το πολιτικό προσωπικό στην Ελλάδα παρακολουθεί αμήχανο τις εξελίξεις, δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία και εμμένει σε λογικές υποτέλειας και ζητιανιάς, που καταρρακώνουν κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας, οδηγώντας παράλληλα σε εξαθλίωση μεγάλα στρώματα του πληθυσμού”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Κόφτης ” διαρκείας. Η κυβέρνηση αποδέχεται τον όρο για εγγυήσεις μετά το 2018 με αντάλλαγμα την αξιολόγηση”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ξορκίζει τη νομοθέτηση νέων μέτρων η κυβέρνηση, ωστόσο δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει στην παράταση του δημοσιονομικού “κόφτη” για μετά το 2018. Στο Μαξίμου επιμένουν πως ενδεχόμενη αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα δεν πρόκειται να συνοδευτεί από νέο μνημόνιο, ούτε και να προκαλέσει περαιτέρω καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Ναι ” στον κόφτη και μετά το 2018″.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “κινητικότητα με στόχο την άρση του αδιεξόδου σχετικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης καταγράφεται το τελευταίο διήμερο από την ελληνική πλευρά, ωστόσο μέχρι στιγμής οι συζητήσεις δεν έχουν φτάσει σε σημείο που να δικαιολογεί την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα για διαπραγματεύσεις εκ του σύνεγγυς με την κυβέρνηση”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter