Τα Σκόπια απέρριψαν ως «αβάσιμους και αναληθείς» τους ισχυρισμούς της Μόσχας

Τα Σκόπια απέρριψαν ως «αβάσιμους και αναληθείς» τους ισχυρισμούς της Μόσχας

Για αβάσιμους και αναληθείς ισχυρισμούς κάνουν λόγο τα Σκόπια, απαντώντας στη Μόσχα και στο αυστηρό ανακοινωθέν της Ρωσίας η οποία επέμενε στη χρήση της ονομασίας «Μακεδονία» κάνοντας λόγο για πιέσεις και δωροδοκίες βουλευτών, σχετικά με την ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του ρωσικού ΥΠΕΞ, κάνοντας λόγο για «σαφή τάση να υπονομευθεί μια πολιτική διαδικασία ιστορικής σημασίας για τη “Μακεδονία” και τους πολίτες της».

«Οι βουλευτές σε πλήρη συμμόρφωση με όλες τις δημοκρατικές αρχές υιοθέτησαν μια απόφαση που αντικατοπτρίζει τη δέσμευση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως στρατηγική προτεραιότητα, που απολαμβάνει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση, την οποία γνωρίζουν εδώ και καιρό οι Ρώσοι φίλοι μας», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Πάντως, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ τονίζει ότι η χώρα θα συνεχίσει να εργάζεται για την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία, με βάση την παραδοσιακή φιλία μεταξύ των δύο εθνών, αλλά και τον «κοινό σεβασμό στο δικαίωμα για ανεξαρτησία και την ελευθερία να επιλέγει καθένας το μέλλον του».

Η ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας (σ.σ. πΓΔΜ) απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που δημοσιεύονται στο ανακοινωθέν της 22ας Οκτωβρίου 2018 από το Γραφείο Τύπου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αφορά την έγκριση της πρότασης για συνταγματικές τροποποιήσεις στο Κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας (σ.σ. πΓΔΜ) θεωρεί ότι οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν στο σχόλιο είναι εντελώς αβάσιμοι και αναληθείς, καθώς επίσης παρουσιάστηκαν με σαφή τάση υπονόμευσης της πολιτικής διαδικασίας που έχει ιστορική σημασία για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας (σ.σ. πΓΔΜ) και όλων των οι πολίτες. Οι βουλευτές του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Μακεδονίας (σ.σ. πΓΔΜ), σε πλήρη συμμόρφωση με όλες τις δημοκρατικές αρχές και την κοινοβουλευτική διαδικασία, υιοθέτησαν μια απόφαση που αντανακλά τη δέσμευση επί δεκαετίες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας (σ.σ. πΓΔΜ) για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ως στρατηγική προτεραιότητα, απολαμβάνοντας την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση κάτι που είναι γνωστό εδώ και καιρό στους Ρώσους φίλους μας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας (σ.σ. πΓΔΜ) υπογραμμίζει ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας (σ.σ. πΓΔΜ) θα εξακολουθήσει να εργάζεται για την ανάπτυξη και την προώθηση των σχέσεών της με τη Ρωσική Ομοσπονδία, βασιζόμενη στην παραδοσιακή φιλία μεταξύ των δύο εθνών καθώς και στον αμοιβαίο σεβασμό, με σεβασμό στο δικαίωμα της ελεύθερης και ανεξάρτητης επιλογής του μέλλοντος του καθενός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter