Τα σκουπίδια του Αδωνη

Τα σκουπίδια του Αδωνη

Μόλις κλειστήκαμε σπίτια μας λόγω πανδημίας ο Αδωνης Γεωργιάδης άρχισε να ψάχνει… πελάτες, διαφημίζοντας διαδικτυακό πρόγραμμα αρχαίων ελληνικών με κόστος… «μόνον 5 ευρώ» από την Ελληνική Αγωγή, την εταιρεία του δηλαδή.

Σε οποιαδήποτε κανονική χώρα εάν ένας υπουργός έκανε κάτι τέτοιο, θα πήγαινε σπίτι του. Στη χώρα του «επιτελικού κράτους» αυτός που κυνηγάει τα 5ευρα όντας υπουργός… Ανάπτυξης όχι μόνο κρατάει την υπουργική καρέκλα αλλά παραμένει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Δεν ξέρω εάν ο Μητσοτάκης φοβάται τον Σαμαρά ή τον ίδιο τον Αδωνη. Αυτό που μετά βεβαιότητας γνωρίζω είναι ότι αποδεχόμενος τέτοιες συμπεριφορές αποκαλύπτει ότι τα διάφορα εκσυγχρονιστικά που λέει όταν παραδείγματος χάριν συναντά την πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι έπεα πτερόεντα, φράσεις για το θεαθήναι που σκορπάνε με την πρώτη ριπή του ανέμου. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι οι Μητσοτάκηδες χρειάζονται τους Γεωργιάδηδες. Γιατί αυτοί οι τύποι που βγάζουν… μεροκάματο ως τηλεοπτικοί ευαγγελιστές αλά ελληνικά είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για να μείνουν στο κόλπο.

Για να μείνουν λοιπόν στην καρεκλίτσα τους και να συνεχίσουν να μηρυκάζουν το προσοδοφόρο παραμυθάκι τους είναι πρόθυμοι όταν βγαίνει το θέμα με τις… μάσκες των φίλων να σηκώσουν το χεράκι και να το πάρουν πάνω τους, τραβώντας τους προβολείς της δημοσιότητας.

Οχι ότι οι ίδιοι είναι αθώοι. Ποιος έχει ξεχάσει το Ελληνικό και τους Μοϊκανούς που διαφήμιζε ο τυπάκος; Δεν είναι, και ο κόσμος το ’χει τούμπανο. Αλλά γι’ αυτό μπορεί, δηλώνοντας «εμένα δείχνουν», να τραβάει τα βλέμματα απομακρύνοντάς τα από τους υπόλοιπους.

Γιατί το «επιτελικό κράτος» είναι σύστημα. Που κάνει ό,τι έκανε πάντα η Δεξιά, ευνοώντας τα «δικά τους παιδιά» και στέλνοντας τα υπόλοιπα στο πυρ το εξώτερον, αλλά το κάνει με τη διάλεκτο των «παιδιών» του Σημίτη. Γιατί οι επιτελικοί… γραφιάδες είναι «εκσυγχρονιστές»!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter