Τα «στρίβει» και ο υπουργός Άμυνας για τη συμφωνία των Πρεσπών

Τα «στρίβει» και ο υπουργός Άμυνας για τη συμφωνία των Πρεσπών

Παρά το ότι η ΝΔ χρησιμοποίησε κατά κόρον το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών προεκλογικά με τη ρητορική της «προδοσίας» της κυβέρνησης, φαίνεται ότι άρχισε να «συνέρχεται» με την ανάληψη της εξουσίας.

Ως εκ… θαύματος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε από το συνέδριο του Economist: «Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές».

«Για να σταθεί αυτή η Συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής. Αυτή είναι και η θέση μου, αν θέλετε ως νομικού. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον», πρόσθεσε.

Και σημείωσε: «επιζητούμε και θα συνεχίσουμε να επιζητούμε σχέσεις καλής γειτονίας στον βαλκανικό περίγυρό μας. Τα Βαλκάνια είναι επιτακτική ανάγκη να μετατραπούν σε περιοχή παραγωγής σταθερότητας και όχι αστάθειας, όπως ήταν διαχρονικά, με μοιραία αποτελέσματα, βέβαια, για την Ευρώπη και τον κόσμο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter