Τα σωματεία του κινηματογράφου στηρίζουν τα αιτήματα των εργαζόμενων στον οπτικοακουστικό τομέα

Τα σωματεία του κινηματογράφου στηρίζουν τα αιτήματα των εργαζόμενων στον οπτικοακουστικό τομέα

Στήριξη από την Πολιτεία στους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού κλάδου_x000D_
που δεν εμπίπτουν στις αποφάσεις χορήγησης του επιδόματος ειδικού _x000D_
σκοπού των 800 ευρώ, ζητούν σε κοινή επιστολή τους η Ένωση Ελληνικού _x000D_
Ντοκιμαντέρ (ΕΕΝ), η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών (ΕΕΣ),η Ένωση _x000D_
Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) και η Ένωση _x000D_
Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου & Τηλεόρασης (ΕΤΕΚΤ).

Στην επιστολή τους προς τους υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και Πολιτισμού, τα τέσσερα σωματεία προτείνουν:

«Ως εργαζόμενοι σε κάθε ειδικότητα του οπτικοακουστικού κλάδου της χώρας, να υπαχθούμε χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς στην επιδότηση των 800 ευρώ, με μόνο κριτήριο την επαγγελματική ιδιότητα που αναγράφεται στην τελευταία φορολογική μας δήλωση: του παραγωγού, του σκηνοθέτη, του τεχνικού, του σεναριογράφου, του καλλιτεχνικού συντελεστή,.ένα μεγάλο μέρος εργαζόμενων στην τηλεόραση, στη διαφήμιση, στον κινηματογράφο, στη διοργάνωση εκδηλώσεων, που ενώ πλήττονται εξ ίσου με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, δεν καλύπτονται από τις υπάρχουσες αποφάσεις, είτε γιατί δεν πληρούνται κάποια από τα κριτήρια που έχει θέσει η ΚΥΑ 39162/ 16.4.2020, είτε γιατί αν και πληρούνται όλες οι σχετικές προϋποθέσεις, δεν εμφανίζονται τα στοιχεία τους στο σύστημα της Εργάνης».

Ειδκότερα, όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, πρόκειται για – ελεύθερους επαγγελματίες του πολιτιστικού τομέα που ως προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος τίθεται η μη υποβολή μηδενικής δήλωσης ΦΠΑ κατά τους τελευταίους έντεκα μήνες. – τους εργαζόμενους του χώρου που υποβάλλουν φορολογική δήλωση με την επαγγελματική τους ιδιότητα, αλλά πληρώνονται χωρίς σύμβαση εξαρτημένης εργασίας (τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών ή μπλοκ αποδείξεων ή τίτλος κτήσης) για εισοδήματα τα οποία φορολογούνται κανονικά και γίνονται οι σχετικές ασφαλιστικές κρατήσεις.

Η επιστολή, τέλος, επισημαίνει ότι από την πανδημία του COVID19 έχουν πληγεί όλοι ανεξαιρέτως, καθώς «γυρίσματα κάθε μορφής οπτικοακουστικού περιεχομένου έχουν ακυρωθεί ή ανασταλεί. Οι χρηματοδοτήσεις ταινιών και η έγκαιρη εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων των φορέων της Πολιτείαςμ καθώς και οι διαδικασίες εγκρίσεων από τα θεσμικά όργανα (ΕΚΚ κλπ.) έχουν παγώσει. Οι κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλουν τις ταινίες μας ήταν τα πρώτα θύματα της καραντίνας. Γυρίσματα κάθε μορφής οπτικοακουστικού περιεχομένου έχουν ακυρωθεί ή ανασταλεί.

Οι χρηματοδοτήσεις ταινιών και η έγκαιρη εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων των φορέων της πολιτείας καθώς και οι διαδικασίες εγκρίσεων από τα θεσμικά όργανα (ΕΚΚ κλπ.) έχουν παγώσει. Οι κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλουν τις ταινίες μας ήταν τα πρώτα θύματα της καραντίνας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter