Τα σχέδια για το μέλλον

Τα σχέδια για το μέλλον

Οι κινήσεις Μαξίμου για την εποχή που έρχεται μετά τη συμφωνία με τους Θεσμούς

Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με απώτερο στόχο τη διασφάλιση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης που απαιτούνται ώστε να επιτυγχάνονται οι συμφωνηθέντες στόχοι με τις μικρότερες δυνατές επιβαρύνσεις για τα ασθενέστερα και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα, είναι βασικό μέλημα της κυβέρνησης μετά τη διαφαινόμενη συμφωνία με τους Θεσμούς.

Για τον σκοπό αυτό ο πρωθυπουργός το αμέσως προσεχές διάστημα θα συγκαλέσει σύσκεψη με τους περιφερειάρχες και τους παραγωγικούς φορείς της χώρας με στόχο τη διοργάνωση 13 περιφερειακών συνεδρίων με αποκλειστικό θέμα την παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση τις ανάγκες και τα πλεονεκτήματα κάθε συγκεκριμένης περιοχής.

Στο τέλος του τρέχοντος έτους (2017) θα διοργανωθεί ένα μεγάλο συνέδριο με βασικό θέμα ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Στο πλαίσιο των όσων είπε ο πρωθυπουργός στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ολοκληρώθηκε από τον υπουργό Συντονισμού η συλλογή των σχεδίων όλων των υπουργείων με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται στη βάση συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Από την επόμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός θα ξεκινήσει επισκέψεις και συνεδριάσεις σε όλα τα υπουργεία όπου θα γίνει παρουσίαση του σχεδιασμού αλλά και συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Οι βασικές προτεραιότητες της επόμενης περιόδου είναι:

• Η μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το νομοσχέδιο είναι έτοιμο και αναμένεται η κατάθεσή του το επόμενο διάστημα και περιλαμβάνει το νέο τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και αλλαγές στα ΤΕΙ.

• Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

• Ο νέος χάρτης της τοπικής αυτοδιοίκησης

• Η συνταγματική αναθεώρηση. Στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της αρμόδιας επιτροπής μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Μεγάλης σημασίας θεωρούνται από τον Πρωθυπουργό και οι δύο επιτροπές που ξεκινούν τις εργασίες τους στη Βουλή.

• Η εξεταστική επιτροπή για την Υγεία που από το Μαξίμου εκτιμούν ότι εκθέτει κεντρικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα πρέπει να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

• Και η προκαταρκτική για τον Γιάννο Παπαντωνίου, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν αφορά μόνο τα εξοπλιστικά αλλά ίσως να αγγίζει και την περίοδο που ο Παπαντωνίου ήταν υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συσταθεί ειδικές νομικές ομάδες που θα συνδράμουν στο έργο των επιτροπών.

Από την κυβέρνηση πάντως κρατάνε χαμηλούς τόνους, καθώς θέλουν οι επιτροπές να ολοκληρώσουν απερίσπαστες το έργο τους, αφού τα θέματα που χειρίζονται είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και μπορούν να τινάξουν στον αέρα το παλιό πολιτικό σύστημα.

Με μεγάλη προσοχή εξάλλου μελετώνται από την κυβέρνηση -καθώς έχει συσταθεί ειδική νομική ομάδα- και οι δικογραφίες που έφτασαν πριν από λίγες μέρες στη Βουλή και αφορούν πιθανές παράνομες πράξεις σε σχέση με τις χρηματοδοτήσεις που δίνονται από πρώην υπουργούς σε ΜΚΟ και Ανώνυμες Εταιρείες χωρίς την τήρηση των σχετικών κανόνων. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter