Τα σχολεία στο έλεος της Κεραμέως

Τα σχολεία στο έλεος της Κεραμέως

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, το είχε κάνει γνωστό ήδη πριν τις εκλογές του 2019 ότι ήθελαν τη διάλυση της δημόσιας παιδείας, αν και ελάχιστοι τότε τους πίστεψαν και τους πήραν στα σοβαρά.

Αυτοί όμως δεν ξέχασαν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και τις εφαρμόζουν κατά γράμμα, προς όφελος πάντα των φίλων τους κολεγιαρχών.

Δεν έχουν αφήσει λοιπόν τη δημόσια παιδεία μόνο στη μοίρα της αλλά κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να την υποβαθμίσουν. Παρά την επέλαση της πανδημίας και της δραματικής αύξησης των θανάτων οι συγχωνεύσεις των σχολικών τμημάτων συνεχίζονται με τάξεις πλέον 27 μαθητών.

Τα lockdown, η τηλεκπαίδευση και η έλλειψη επαφής δημιουργούν πρωτοφανείς συνθήκες για τον μαθητικό πληθυσμό με αποτέλεσμα η βία και οι παραβατικές συμπεριφορές μέσα και έξω από τα σχολεία έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όριο.

Ταυτόχρονα τα οικονομικά προβλήματα, τα οποία λόγω της κάκιστης και ταξικότατης διαχείρισης των «αρίστων» του Κυριάκου πιέζουν αφάνταστα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, έχουν σοβαρότατο αντίκτυπο και στους μαθητές όσο και να θέλουν οι γονείς να περιορίσουν τις επιπτώσεις σε αυτούς.

Επίσης λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από τη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνθηκών που προσομοιάζουν με αυτές του τέλους της δεκαετίας του 2000, βρήκαν και πάλι πρόσχημα τα ακροδεξιά στοιχεία να εμφανιστούν στο προσκήνιο, να πλησιάσουν τον μαθητικό πληθυσμό και σε συνάρτηση με τους αντιεμβολιαστές που ενστερνίζονται τις ίδιες ιδέες να προσπαθούν να μυήσουν τους μαθητές στον ρατσισμό και την ξενοφοβία κάτι που επίσης δημιουργεί εκρηκτικές συνθήκες βίας και παραβατικότητας και οδηγεί τη δημόσια εκπαίδευση σε δυστοπικούς δρόμους.

Απέναντι σε αυτή την κατηφόρα της δημόσιας εκπαίδευσης μόνο οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να ορθώσουν εμπόδια καθώς απέναντί τους έχουν και το υπουργείο Παιδείας της Κεραμέως που τρίβει τα χέρια του καθώς η κατάσταση αυτή βοηθάει την πολιτική του, συντελούντος και του πολιτιστικού ευνουχισμού της κοινωνίας που επιδιώκει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο δρόμος που ακολουθεί η Νίκη Κεραμέως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βέβαιο ότι θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το χάσμα μεταξύ της ελληνικής κοινωνίας και των προηγμένων κοινωνιών της δυτικής Ευρώπης.

Κάτι που πρέπει να αποφευχθεί άμεσα. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την παρέα του.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter