Τα τάνκερ που μεταφέρουν το πετρέλαιο του Πούτιν

Τα τάνκερ που μεταφέρουν το πετρέλαιο του Πούτιν

Πρώτος σε αριθμό δεξαμενόπλοιων συμφερόντων του που φορτώνουν ρωσικό πετρέλαιο εν μέσω πολέμου εμφανίζεται ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου με τη ναυτιλιακή εταιρεία TMS Tankers LTD του ομίλου Cardiff. Ο στόλος του Οικονόμου που τον τελευταίο μήνα έχει αποπλεύσει από ρωσικά λιμάνια μετράει συνολικά έντεκα πλοία:

CARMEL: Απέπλευσε από τη Ρωσία στις 6 Μαρτίου κι έφτασε στη Γερμανία στις 15 του μήνα, ενώ αναμένεται να επιστρέψει σε ρωσικό λιμάνι αύριο Δευτέρα.

RIVERA: Αναχώρησε από το Πριμόρσκ στις 24 Φεβρουαρίου κι έφτασε στην Τουρκία στις 12 Μαρτίου.

SARASOTA: Απέπλευσε από το Κοσμίνο στη Θάλασσα της Ιαπωνίας και κατευθύνεται προς την Κικούμα της Ιαπωνίας σήμερα Κυριακή.

RYMAN: Αναχώρησε από ρωσικό λιμάνι με προορισμό τη Σαρδηνία, όπου φυσιολογικά έφτασε χτες Σάββατο.

LIPARI: Απέπλευσε από το λιμάνι Τάμαν στη Μαύρη Θάλασσα και πλέον βρίσκεται στην Τουρκία.

AGRARI: Αναχώρησε από το Νοβοροσίσκ, επίσης στη Μαύρη Θάλασσα, και κατέπλευσε στη Μάλτα στις 17 Μαρτίου.

MONTEGO: Απέπλευσε από ρωσικό λιμάνι στις 9 Μαρτίου και κατέπλευσε στη Δανία δύο ημέρες μετά. Πλέει εκ νέου εντός των ρωσικών χωρικών υδάτων.

DALI: Απέπλευσε από τη Ρωσία στις 26 Φεβρουαρίου και αναμένεται να φτάσει στις ΗΠΑ στις 28 Μαρτίου.

WAIKIKI: Αναχώρησε από τη Ρωσία στις 10 Μαρτίου με προορισμό τη Λιθουανία. Κατέπλευσε εκ νέου σε ρωσικό λιμάνι στις 15 Μαρτίου και χτες Σάββατο κατέπλευσε σε λιμάνι της βόρειας Δανίας.

 



RYMAN: Αναχώρησε από τη Ρωσία μεταφέροντας καύσιμα στις 7 Μαρτίου κι έφτασε Σαρδηνία στις 18 του μηνός.
Η εφοπλιστική οικογένεια Μαρτίνου χρησιμοποιεί μέχρι ώρας 17 δεξαμενόπλοια για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου. Δέκα εξ αυτών ανήκουν στον στόλο των Minerva Marine Inc και Marine Trust Ltd, συμφερόντων Ανδρέα Μαρτίνου, πέντε στον στόλο της Thenamaris, συμφερόντων Νικόλα Μαρτίνου και δύο στον στόλο της Eastern Maditerranean Maritime Limited, συμφερόντων του πατριάρχη της οικογένειας Θανάση Μαρτίνου. Τα τάνκερ της οικογένειας είναι:

MINERVA SYMPHONY: Απέπλευσε από το Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα και κατέπλευσε την περασμένη Πέμπτη στο Τσανάκαλε της Τουρκίας.

MINERVA DOXA: Αναχώρησε από ρωσικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα στις 18 Μαρτίου και αναμένεται να φτάσει στη Νότια Κορέα στις 23 Απριλίου.

MINERVA KALLISTO: Απέπλευσε από τη Ρωσία στις 17 Μαρτίου κι αναμένεται να φτάσει στη Δανία αύριο Δευτέρα.

MINERVA ALEXANDRA: Απέπλευσε από το Νοβοροσίσκ και αναμένεται να καταπλεύσει στη Σικελία την προσεχή Τετάρτη.

MINERVA HELEN: Αναχώρησε από το Πριμόρσκ της Βαλτικής και κατέπλευσε στο λιμάνι του Ρότερνταμ στην Ολλανδία.

MINERVA OLYMPIA: Απέπλευσε από λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας και πλέει προς λιμάνι της Λουιζιάνα στις ΗΠΑ όπου αναμένεται να φτάσει στα τέλη του μήνα.

MINERVA ELEONORA: Βρίσκεται σε λιμάνι της βόρειας Γερμανίας έπειτα από ταξίδι έξι ημερών που ξεκίνησε από ρωσικό λιμάνι.

AMALTHEA: Ταξίδεψε από ρωσικό λιμάνι στον κόλπο της Φινλανδίας και κατέπλευσε στο Ρότερνταμ.

 

O Γ. Οικονόμου


MINERVA CORALIA: Αναχώρησε από ρωσικό λιμάνι και κινείται στον κόλπο της Φινλανδίας με άγνωστη κατεύθυνση.

CE HAMILTON: Κατέπλευσε χτες Σάββατο στην Τουρκία έπειτα από ταξίδι που ξεκίνησε από το Νοβοροσίσκ.

SEABRAVERY: Αναμενόταν να φτάσει στην Τουρκία χθες Σάββατο, μεταφέροντας ορυκτά καύσιμα από τη Ρωσία.

SEAFRIEND: Εφυγε από τη Ρωσία στις 13 Μαρτίου και αναμενόταν στην Ελλάδα στις 19 Μαρτίου.

SEASALVIA: Απέπλευσε από το Νοβοροσίσκ και υπό φυσιολογικές συνθήκες κατέπλευσε στην Καλαμάτα χτες Σάββατο.

SEAFAITH: Αναμένεται να ολοκληρώσει το ταξίδι από το Νοβοροσίσκ με προορισμό την Τεργέστη της Ιταλίας στις 25 του μηνός.

SEAJEWEL: Από χτες Σάββατο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, προερχόμενο από λιμάνι της Τουρκίας. Νωρίτερα είχε ταξιδέψει από τη Ρωσία.

STEMNITSA: Αναχώρησε στις 12 Μαρτίου από τη Ρωσία με προορισμό λιμάνι του τουρκικού βορρά και πλέει προς το γαλλικό λιμάνι της Χάβρης.

AGIOS GERASIMOS: Υπό φυσιολογικές συνθήκες κατέπλευσε στο λιμάνι της Τεργέστης, έχοντας εκκινήσει φορτωμένο με ρωσικά ορυκτά καύσιμα από λιμάνι της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Ο Δ. Διαμαντίδης

Ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης μεταφέρει επίσης ρωσικό πετρέλαιο με τέσσερα δεξαμενόπλοια τα οποία ανήκουν στον στόλο της Delta Tankers:

DELTA TOLMI: Απέπλευσε από το Νοβοροσίσκ στις 8 Μαρτίου και κινείται μέσω της διώρυγας του Σουέζ σε λιμάνι της δυτικής Ινδίας.

DELTA SPIRIT: Αναχώρησε από τη Ρωσία στις 16 Μαρτίου και έφτασε στην Τουρκία στις 18 Μαρτίου.

DELTA CAPTAIN: Αναχώρησε στις 12 Μαρτίου από τη Ρωσία και έχει φτάσει στο Γκντανσκ της Πολωνίας.

DELTA SAILOR: Κατέπλευσε επίσης στο Γκντανσκ μεταφέροντας καύσιμα από τη Ρωσία.
Η εφοπλιστική οικογένεια Αλαφούζου έχει επίσης τρία δεξαμενόπλοια τα οποία αυτές τις ημέρες μεταφέρουν ρωσικά ορυκτά καύσιμα. Τα πλοία ανήκουν στην Kyklades Maritime Corporation και είναι:

NISSOS SIFNOS: Αναχώρησε από τη Ρωσία στις 9 Μαρτίου και βρίσκεται σήμερα στην Ερυθρά Θάλασσα. Εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να πλεύσει προς την Κίνα.



NISSOS CHRISTIANA: Βρίσκεται στα Δαρδανέλια, στην Τουρκία, προερχόμενο από το Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα.

NISSOS ANTIMILOS: Απέπλευσε στις 4 Μαρτίου από το Νοβοροσίσκ και αναμένεται να καταπλεύσει στο Παράντιπ της δυτικής Ινδίας στις 28 Μαρτίου.
Τρία από τα τάνκερ που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο από ρωσικά λιμάνια ανήκουν στην εταιρεία Dynagas Ltd, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου. Τα τρία τάνκερ είναι:

BORIS DAVYDOV: Αναχώρησε από τη Ρωσία στις 16 Μαρτίου με άγνωστο προορισμό.

BORIS VILKITSKY: Απέπλευσε από τη Σιβηρία στις 15 Μαρτίου και πλέει προς άγνωστο προορισμό. Είναι αξιοσημείωτο ότι βάσει διεθνών δημοσιευμάτων διαχειρίστρια εταιρεία του «Boris Vilkitsky» είναι η ρωσική Yamal LNG OAO.

FEDOR LITKE: Αναχώρησε από τη Σιβηρία στις 16 Μαρτίου, επίσης με άγνωστο προορισμό.
Στον όμιλο Avin International Ltd, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, ανήκουν δύο ακόμη τάνκερ τα οποία μεταφέρουν ρωσικά ορυκτά καύσιμα. Πρόκειται για τα:

KRITI VERANO: Απέπλευσε από την ανατολική Ρωσία στις 12 Μαρτίου και έφτασε τέσσερις ημέρες μετά στην Κίνα.

KRITI JOURNEY: Αναχώρησε από τη Ρωσία στις 17 Μαρτίου, έπλευσε στη θάλασσα της Ιαπωνίας και κατέπλευσε χθες Σάββατο στην Ντοντζιακού της Κίνας.
Δύο τάνκερ από εκείνα που αναχώρησαν πρόσφατα από ρωσικά λιμάνια ανήκουν και στον στόλο της Pantheon Tankers Management, συμφερόντων του εφοπλιστή Χρήστου Κανελλάκη. Αυτά τα τάνκερ είναι:

SEA URCHIN: Απέπλευσε από το λιμάνι του Νοβοροσίσκ στις 17 του μηνός και φυσιολογικά κατέπλευσε στην Κωνσταντινούπολη χτες Σάββατο.

ASTRO PHOENIX: Αναχώρησε από το Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα στις 2 Μαρτίου κι αναμένεται να φτάσει στο Κόχι της νοτιοδυτικής Ινδίας στις 29 Μαρτίου.
Δύο δεξαμενόπλοια απ’ όσα ταξιδεύουν ανήκουν στην εφοπλιστική οικογένεια Τσάκου και συγκεκριμένα στον στόλο των εταιρειών Tsakos Shipping & Trading SA και Tsakos Columbia Shipmanagement. Τα πλοία είναι:

BERGEN TS: Απέπλευσε από το λιμάνι του Πριμόρσκ στη Βαλτική στον κόλπο της Φινλανδίας μεταφέροντας ρωσικά ορυκτά καύσιμα και υπό φυσιολογικές συνθήκες έχει ήδη καταπλεύσει στο λιμάνι της Τεργέστης στην Ιταλία από την Παρασκευή.

Ανδ. Μαρτίνος


ARTEMIS: Σύμφωνα με την Greenpeace, είχε αναχωρήσει νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα από τη Ρωσία. Σήμερα, όπως πληροφορείται το Documento, πλέει στον κόλπο της Γουινέας, από το Ντακάρ της Σενεγάλης προς το λιμάνι του Λομέ στο Τόγκο.
Εκτός των παραπάνω, τα τάνκερ πολλών ακόμη εφοπλιστών μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο εν μέσω του πολέμου. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την έρευνα του Documento, τα τάνκερ που φόρτωσαν τις προηγούμενες ημέρες σε ρωσικά λιμάνια με προορισμό λιμάνια της Δύσης και της Ανατολής είναι:

AEGEAN POWER: Ανήκει στον στόλο της Arcadia Shipmanagement Co Ltd, συμφερόντων των αδερφών Αγγελόπουλου. Αναχώρησε από τη Ρωσία την 1η Μαρτίου και αναμένεται να φτάσει στην Κροατία στις 22 Μαρτίου.

FOS ATHENS: Ανήκει στον στόλο της Marla Tankers Shipmanagement, συμφερόντων του εφοπλιστή Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση. Αναχώρησε από τη Ρωσία στις 5 Μαρτίου και φυσιολογικά έφτασε στο Βέλγιο την Παρασκευή.

CARINA VOYAGER: Ανήκει στον στόλο της Sun Enterprises Ltd, συμφερόντων της οικογένειας Λιβανού. Εφτασε στον Πειραιά την περασμένη Τετάρτη μεταφέροντας ρωσικά καύσιμα.

IONIC ARTEMIS: Ανήκει στον στόλο της Ionic Shipping (Mgt) Inc, συμφερόντων του Σπύρου Βλασσόπουλου. Εφυγε από τη Ρωσία στις 17 Μαρτίου και αναμένεται να φτάσει στην Κίνα στις 24 Μαρτίου.

ALKINOOS: Ανήκει στον στόλο της Capital Ship Management Corp., συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, και υπό φυσιολογικές συνθήκες κατέπλευσε την Παρασκευή στο λιμάνι του Ρότερνταμ στην Ολλανδία.

PEGASUS STAR: Ανήκει στον στόλο της Chartworld Maritime Management Corporation του εφοπλιστή Λου Κολλάκη. Απέπλευσε από το Νοβοροσίσκ στις 6 Μαρτίου και αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Ρότερνταμ στις 24 του μηνός.

BLUE PRIDE: Ανήκει στον στόλο Estoril Navigation Ltd, συμφερόντων του Αλέξανδρου Καρυδόπουλου. Το εν λόγω βαπόρι απέπλευσε από λιμάνι της ανατολικής Ρωσίας στις 12 Μαρτίου και έφτασε στη Σιμότσου της Ιαπωνίας τέσσερις ημέρες μετά.

NAVE EQUINOX: Ανήκει στον στόλο της Navios Tankers Management Inc, της οποίας CEO είναι η γνωστή εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου. Απέπλευσε από τη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα με προορισμό λιμάνι της Εσθονίας.

Γ. Προκοπίου


AMBELOS: Ανήκει στον στόλο της Alberta Shipmanagement, συμφερόντων του εφοπλιστή Νικόλα Ιγγλέση. Το εν λόγω τάνκερ απέπλευσε στις 14 Μαρτίου από λιμάνι της ανατολικής Ρωσίας με προορισμό το λιμάνι Λαϊζού της βόρειας Κίνας.

CLEAROCEAN AJAX: Ανήκει στον στόλο της Oceangold Tankers Inc, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Δράγνη. Το πλοίο αναχώρησε στις 14 Μαρτίου από τη Ρωσία και φυσιολογικά έφτασε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας την Παρασκευή.

AQUALEGEND: Ανήκει στον στόλο της Unisea Shipping Limited, συμφερόντων του εφοπλιστή Αδαμάντιου Λαιμού. Αναχώρησε από τη Ρωσία μεταφέροντας καύσιμα στις 27 Φεβρουαρίου. Τελικός προορισμός του ήταν η Ιαπωνία, στην οποία κατέπλευσε, αν δεν συνέβη κάτι έκτακτο, την Παρασκευή.

GEMMA: Ανήκει στον όμιλο της Super-Eco Tankers Management Inc, συμφερόντων του εφοπλιστή Κωνσταντίνου Τομάζου. Σύμφωνα με την Greenpeace, μετέφερε ρωσικά καύσιμα από τη Ρωσία στην Τουρκία μέσω Ιταλίας.

ELLI: Ανήκει στον στόλο της Halkidon Shipping Limited, συμφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας Χαγιαλίδη. Αναχώρησε από τη Ρωσία στις 26 Φεβρουαρίου μεταφέροντας καύσιμα και έφτασε στη Θέουτα, τον ισπανικό θύλακα στη βόρεια Αφρική, στις 11 Μαρτίου.

SEA VINE: Ανήκει στον στόλο της Sea World Management & Trading Inc, συμφερόντων του εφοπλιστή Βασίλη Λαλιώτη. Αναχώρησε από τη Ρωσία μεταφέροντας καύσιμα στις 28 Φεβρουαρίου με προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου φυσιολογικά θα καταπλεύσει σήμερα Κυριακή.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter