Τα τατουάζ μπορεί να γίνουν επικίνδυνα

Τα τατουάζ μπορεί να γίνουν επικίνδυνα

Τα κακής ποιότητας μελάνια και η κάλυψη μεγάλων περιοχών του σώματος σοβαρές αιτίες προβλημάτων

Τα τατουάζ αυξάνονται και πληθύνονται. Σύμφωνα με έρευνες, τα τελευταία τέσσερα χρόνια το ποσοστό των Αμερικανών που έχουν τουλάχιστον ένα τατουάζ στο σώμα τους έχει αυξηθεί κατά 50%.

Η τόσο μεγάλη εξάπλωση, δημιουργεί ερωτηματικά και για πιθανές επιπτώσεις στην υγεία. Σύμφωνα με έρευνα της Maurie Luetkemeier, καθηγήτριας Φυσιολογίας στο Alma College του Μίτσιγκαν, στα άτομα που είχαν τατουάζ παρατηρήθηκε κατά 50% λιγότερη εφίδρωση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, από τα άτομα που δεν είχαν καλυμμένο το δέρμα τους. Αυτό, όπως λέει η ίδια, δεν είναι πρόβλημα για ανθρώπους που έχουν καλυμμένο μικρό μέρος της επιδερμίδας τους. Για όσους έχουν όμως εκτεταμένα τατουάζ, υπάρχει πρόβλημα: Το σώμα, πριν αποβάλλει τον ιδρώτα, δεσμεύει το απαραίτητο νάτριο και τους ηλεκτρολύτες. Σύμφωνα με την έρευνα, στα άτομα με τατουάζ, αυτή η διαδικασία παρακάμπτεται. Και τι πειράζει που θα ιδρώνω λιγότερο; μπορεί να αναρωτηθείτε. Ομως, η διαδικασία της εφίδρωσης βοηθά το σώμα να “κρυώσει”. Διαφορετικά, διατηρεί την αυξημένη θερμοκρασία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ενας άλλος κίνδυνος είναι τα κακής ποιότητας μελάνια, που μπορεί να δημιουργήσουν δερματικά προβλήματα, μια που τα μελάνια που χρησιμοποιούνται δεν ελέγχονται και τόσο αυστηρά. Ενας μικροβιολογικός έλεγχος των μελανιών θα ήταν πολύ χρήσιμος, ώστε να αποφευχθούν δερματίτιδες.

Επίσης, τα τατουάζ έχουν θεωρηθεί υπεύθυνα για μελανώματα και καρκίνο του δέρματος, αλλά τα στοιχεία δεν είναι ακόμη τόσα, ώστε να οδηγήσουν σε συμπεράσματα…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter