Τα τελευταία λόγια του 35χρονου που πνίγηκε για να σώσει τα παιδιά του (audio)

Τα τελευταία λόγια του 35χρονου που πνίγηκε για να σώσει τα παιδιά του (audio)

Δεν ήξερε κολύμπι ο άτυχος 35χρονος Βενιζέλος Στρατάκης που πνίγηκε σε παραλία της Κρήτης στην προσπάθειά του να σώσει τα παιδιά του που κινδύνευαν στη θάλασσα.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο Μανώλης Κατσαμάς, ιδιοκτήτης της ταβέρνας στην παραλία όπου έχασαν τη ζωή τους οι δυο νέοι και ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας, είπε: «Ο άτυχος Βενιζέλος εκτιμώ ότι δεν ήξερε κολύμπι. Οι τελευταίες λέξεις που μου είπε ήταν: “Δε μπορώ, δε μπορώ, δεν ξέρω”. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Είναι απίστευτο ότι χάθηκαν δύο ζωές τόσο άδικα. Οι δύο γονείς στην κυριολεξία θυσιάστηκαν για τα παιδιά τους. Είναι πραγματικά τραγικό».

Σε άλλη συνέντευξή του είχε περιγράψει τα πώς σώθηκαν τα δυο μικρά παιδάκια:

«Ο πατέρας ερχόταν σε αυτή την παραλία μαζί με τα άλογα γιατί ήταν εκπαιδευτής αλόγων. Επί τρεις μέρες τον έβλεπα που είχε κατασκηνώσει και κυκλοφορούσε με τη βερμούδα ο άνθρωπος. Ξαφνικά βλέπω τον πατέρα και την μάνα να τρέχουν προς τη θάλασσα και κατάλαβα ότι κάτι κακό συμβαίνει. Αρχίζω και εγώ λοιπόν να βγάζω τα ρούχα μου και τα παπούτσια μου και βουτάω κατευθείαν μέσα στο νερό. Έβλεπα τα παιδιά να πνίγονται. Μπαίνω και βγάζω πρώτα το αγοράκι. Ο πατέρας φαινόταν ότι δεν ήξερε μπάνιο ο άνθρωπος γιατί δεν μπορούσε να κολυμπήσει να φτάσει γρήγορα στο παιδί. Αφήνω το αγοράκι έξω στην παραλία και ξαναμπαίνω για να σώσω το κοριτσάκι. Μαζί με εμένα βούτηξε και ο αδερφός μου για να βγάλουμε το δεύτερο παιδάκι. Έβλεπα ότι ο άνθρωπος δεν είχε αντοχές και μου λέει ο πατέρας “πάρε την κόρη μου γιατί δεν μπορώ”. Την πήρα από τα χέρια του πατέρα και την έβγαλα έξω. Βγήκα έξω μαζί με το παιδί και κοιτάζω πίσω μου και βλέπω ότι ούτε ο άντρας, ούτε η γυναίκα μπορούσαν να βγουν μόνοι τους γιατί η θάλασσα ήταν πολύ φουρτουνιασμένη. Ήρθαν και κάποιοι άλλοι από την παραλία και τους δώσαμε σωσίβια και με σχοινιά και βοήθησαν να πάμε να τους βγάλουμε γιατί πνίγονταν οι άνθρωποι. Τα παιδάκια ήταν σοκαρισμένα και φοβισμένα πολύ. Δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου αυτές τις άσχημες εικόνες» λέει ο Μανώλης Κατσαμάς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter