«Τα θέματα σωφρονισμού είναι θέματα Δικαιοσύνης»

«Τα θέματα σωφρονισμού είναι θέματα Δικαιοσύνης»

Με αυτή την ξεκάθαρη θέση σχολίασε ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου την «παράδοση» από τη νέα κυβέρνηση όλων των φυλακών της χώρας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Απ΄ την πλευρά του ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου χαρακτήρισε την Δικαιοσύνη Πυλώνα της Δημοκρατίας που δεν πρέπει να είναι χώρος πολιτικών αντιπαραθέσεων ενώ τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση θα υλοποιήσει όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για μια ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Σε ότι αφορά τον προσωπικό του στόχο επισήμανε ότι ‘ο καθένας κρίνεται στο τέλος της διαδρομής του».

Ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, αναφέρθηκε στο έργο του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο, καθώς όπως τόνισε η απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου δικαιοσύνης άφησε έναν προϋπολογισμό αυξημένο κατά 40 εκατομμύρια ευρώ, χίλιες νέες θέσεις δικαστικών υπαλλήλων αλλά και μια σειρά από πρωτοποριακές μεταρρυθμίσεις και νομοθετήματα για την βελτίωση των συνθηκών της απονομής Δικαιοσύνης.

Απ΄ την πλευρά του ο νέος Υφυπουργός Δικαιοσύνης, πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου μέχρι πριν από λίγες ημέρες, Δημήτρης Κράνης, υποστήριξε ότι η «νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν έρχεται για να μηδενίσει το έργο που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση». «Αν χρειάζονται διορθώσεις», τόνισε βέβαια χαρακτηριστικά δίνοντας στίγμα επερχόμενων αλλαγών «θα πρέπει να επιληφθεί μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter