Τα τρία πάντα, οι σταρ του ζωολογικού κήπου της Μαδρίτης (Photos + Video)

Τα τρία πάντα, οι σταρ του ζωολογικού κήπου της Μαδρίτης (Photos + Video)

Τρία πάντα στον ζωολογικό κήπο της Μαδρίτης – η Χούα Ζούι Μπα, ο Μπινγκ Σινγκ και η κόρη τους – έχουν γίνει αναμφισβήτητα οι σταρ του πάρκου, σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας του ζωολογικού κήπου.

Όπως δήλωσε η Μαρία Χοσέ Λουίς Θερέθο στο Xinhua, τα συμπαθή ζώα είναι πολύ δημοφιλή καθώς είναι τα μοναδικά πάντα στην ισπανική πρωτεύουσα.

Τα δύο γιγάντια πάντα – ο Μπινγκ Σινγκ και η Χούα Ζούι Μπα – έφθασαν στον ζωολογικό κήπο της Μαδρίτης τον Σεπτέμβριο του 2007, χάρη στη 10ετή συνεργασία μεταξύ της Ισπανίας και της Κίνας.

Πριν από ενάμιση χρόνο, το ζευγάρι απέκτησε το τέταρτο πάντα, μετά το ζευγάρι διδύμων Πο και Ντε Ντε και το τρίτο κατά σειρά μωρό, τον Σινγκ Μπάο. Τα τρία πάντα έχουν ήδη μεταφερθεί στο εξειδικευμένο κέντρο εκτροφής γιγάντιων πάντα στην Τσενγκντού, στην νοτιοδυτική επαρχία της Κίνας Σιτσουάν.

«Οι επισκέπτες θεωρούν ότι είναι αξιαγάπητα», δήλωσε η Λουίς Θερέθο. «Ο κόσμος λατρεύει το πώς κάθονται, πώς μοιάζουν και πώς κρατούν το μπαμπού που τρώνε».

Το νεότερο μέλος της οικογένειας, η “ομορφούλα” όπως την αποκαλούν στα ισπανικά, ζύγισε μόλις 180 γραμμάρια όταν γεννήθηκε, και τώρα έχει φθάσει τα 50 κιλά περίπου, δήλωσε.

Η φροντίδα τους είναι πολύ σημαντική και ο ζωολογικός κήπος έχει επενδύσει πολύ σε εξειδικευμένους φροντιστές και διατροφή – περίπου 150 κιλά φρέσκο μπαμπού κάθε μέρα.

Ο ζωολογικός κήπος της Μαδρίτης έχει μακρά σχέση με τα πάντα από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν δόθηκαν στον βασιλιά Χουάν Κάρλος και στη βασίλισσα Σοφία ο Σάο Σάο και η Τσανγκ Τσανγκ, οι οποίοι στη συνέχεια έγιναν γονείς της Τσου-λιν, του πρώτου πάντα που γεννήθηκε σε καθεστώς αιχμαλωσίας στην Ευρώπη.

Ο ζωολογικός κήπος της Μαδρίτης συμμετέχει επίσης σε προγράμματα εκτροφής πάντα.

«Συνεργαζόμαστε με άλλα ινστιτούτα, διότι δεν είναι εύκολο και θα περάσουν άλλα τρία χρόνια έως ότου η Χούα Ζούι Μπα να είναι και πάλι γόνιμη», δήλωσε η Λουίς Θερέθο. Η σχέση με το κέντρο της Τσενγκντού είναι κρίσιμης σημασίας για τον ζωολογικό κήπο της Μαδρίτης καθώς Κινέζοι ειδικοί προσφέρουν μεγάλη βοήθεια στην Ισπανία, δήλωσε η ίδια.

Το 2018 σηματοδοτεί την 40η επέτειο από την πρώτη άφιξη γιγάντιων πάντα από την Κίνα στην Ισπανία.

Οι δύο χώρες έχουν υπογράψει μια συμφωνία, η οποία επιτρέπει στα ζευγάρια πάντα να παραμείνουν στον ζωολογικό κήπο της Μαδρίτης για ακόμα πέντε χρόνια έως το 2023.














Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter