Τα βασικά διατροφικά βήματα για να είστε υγιείς δρομείς

Τα βασικά διατροφικά βήματα για να είστε υγιείς δρομείς
photo pixabay

Μπορεί ο όρος «υγιεινή διατροφή» να περιλαμβάνεται συνήθως σε δίαιτες και να σχετίζεται με την απώλεια κιλών και την μείωση του κινδύνου εμφάνισης ασθενειών (καρκίνος, καρδιακά προβλήματα, διαβήτης), όμως είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στην προπόνηση των δρομέων.

Η διατροφή των δρομέων (σ.σ. και των άλλων αθλούμενων) πρέπει να είναι ισορροπημένη, καθώς η θωράκιση του οργανισμού φέρνει αύξηση των επιδόσεων και της αντοχής, αλλά και ταχύτερη αποκατάσταση τραυματισμών.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τέσσερα βασικά διατροφικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την κατάσταση του οργανισμού σας.

Αποφύγετε τα επεξεργασμένα προϊόντα

Η υπερβολική επεξεργασία των συσκευασμένων προϊόντων, φέρνει και την παρουσία σε αυτά άχρηστων συστατικών. Προσπαθήστε να τα αποφύγετε, αντικαθιστώντας τα με σνακς που φτιάχνετε εσείς οι ίδιοι.

Προσοχή στο αλάτι

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε αλάτι δεν είναι οι καλύτερες για τον οργανισμό σας. Προσπαθήστε να τις βγάλετε από τη διατροφή σας, προκειμένου η ποσότητα νατρίου στον οργανισμό σας να είναι σε φυσιολογικά επίπεδα.

Προτιμάτε τα φρέσκα προϊόντα

Τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα θα πρέπει να έχουν σημαντική θέση στις διατροφικές σας συνήθειες. Για παράδειγμα, μία σαλάτα με λαχανικά της επιλογή σας, με λίγο λάδι, τυρί και μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως θα σας παρέχει πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Επιπλέον, πριν πάτε για τρέξιμο, δοκιμάστε ένα φρούτο με λίγο γιαούρτι και μέλι. Θα σας παρέχει όσο ασβέστιο χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Επιλέξτε βιολογικά προϊόντα

Τα βιολογικά προϊόντα έχουν λιγότερα υπολείμματα φυτοφαρμάκων και μειώνουν στο ελάχιστο τα επιβλαβή και ανεπιθύμητα για τον οργανισμό συστατικά, ενώ τα οργανικά γαλακτοκομικά προϊόντα θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα αντιβιοτικά.

Bήμα-βήμα…

Φυσικά υπάρχουν πιο εξειδικευμένα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας δρομέας στην διατροφή του. Οι παραπάνω, ωστόσο, βασικοί κανόνες, είναι δυνατόν να αλλάξουν τον τρόπο που αντιμετωπίζεται την τροφή στην καθημερινότητά σας και να γίνουν το πρώτο καύσιμο στα αρχικά στάδια της άσκησής σας.

Μην ψάχνετε δικαιολογία για να μην φάτε ένα σακουλάκι πατατάκια και προτιμήστε για παράδειγμα μια χούφτα αμύγδαλα χωρίς αλάτι ή 1-2 φρούτα της αρέσκεια σας. Με τους ρυθμούς της ζωής μας δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο.

Αν καταφέρετε να κάνετε αυτά τα πρώτα βήματα και παράλληλα συνεχίσετε να ασκείστε, τότε αναζητήστε πιο συγκεκριμένα πράγματα για τη διατροφή σας, που θα καλύπτουν τις ανάγκες σας.

Πηγή Run ‘n Fun 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter