Τα voucher της αρπαχτής του «Σκόιλ Ελικίκου»

Τα voucher της αρπαχτής του «Σκόιλ Ελικίκου»

Προχειρότητα, κραυγαλέα ορθογραφικά λάθη και μεταφράσεις από google translate

Αυτά περιλαμβάνουν τα προγράμματα τηλεκατάρτσισης για δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες που θέσπισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να δώσει απευθείας το επίδομα των 800 ευρώ στους επιστήμονες που λόγω της πανδημίας έχουν κλείσει τα γραφεία τους. 

Μπορεί για τον κάθε επιστήμονα τα διάφορα ΚΕΚ να λαμβάνουν περί τα 470 ευρώ το κεφάλι (!!!) εντούτοις από ότι φαίνεται η προχειροδουλειά πάει σύννεφο. Η αριστεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε όλο της το μεγαλείο. Πρώτα μείωσε το επίδομα των 800 ευρώ σε 600 και σαν να μην έφτανε αυτό έβαλε στο παιχνίδι και τα γνωστά από το 2012 – 2014 ΚΕΚ με τα προγράμματα voucher, με το πρόσχημα ότι πρόκειται για κοινοτικά κονδύλια. Κάτι που κατέρρευσε παταγωδώς όταν βγήκε στο Διαύγεια η σχετική προκήρυξη.

Ας δούμε όμως μερικά από τα κραυγαλέα λάθη που δείχνουν και την προχειρότητα των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης όπως αναρτήθηκαν από διαφόρους χρήστες στο twitter. Αλήθεια για 470 ευρώ ανά συμμετέχοντα επιστήμονα στο κάθε πρόγραμμα τηλεκατάρτισης τα αρμόδια υπουργεία δικαιολογούν τα κραυγαλέα αυτά λάθη στα σχετικά προγράμματα και την προχειρότητα που έχουν στηθεί;

Οι γιατροί για παράδειγμα ήρθαν σε επαφή με όρους όπως “Σκόιλ Ελικικου” και “Μέτζη Νεουκτη” που βγάζει η αυτόματη μετάφραση της αυτόματης μάσας.

«Σκοιλ ελικικού προσθέσεις και ελέγχου λοιμώχθηκαν» αναφέρει η σχετική φωτογραφία

Κάποιοι άλλοι επιστήμονες έμαθαν ότι το uploading μεταφράζεται ως…«μεταμορφωση», όταν έχουμε να κάνουμε με «αντιγραφή δεδομένων από τον υπολογιστή σας σε άλλον υπολογιστή είτε στο τοπικό σας δίκτυο ή το web.

Σε άλλη φώτο οι γιατροί ανακάλυψαν μετά από χρόνια επιστημονικής διδασκαλίας τον όρο «προσευχή» σε ότι έχει να κάνει με τις λοιμώξεις. Είναι μάλλον αυτό που λένε ότι η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Δείτε ακόμα ορισμένα… μαργαριτάρια:

Σκανδαλώδη διασπάθιση δημοσίου χρήματος

Να σημειωθεί ότι το docmentonews.gr από την πρώτη στιγμή είχε κάνει λόγο για σκανδαλώδη διαχείριση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Ειδικότερα, σύμφωνα με την προκήρυξη αναμένεται να ωφεληθούν 180.342 επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες. Με έναν απλό πολλαπλασιασμό προκύπτει ότι αν ελάμβαναν τα 800 ευρώ του ειδικού επιδόματος θα έπρεπε να λάβουν 144,27 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρόγραμμα όμως που έχει εκπονήσει η Κυβέρνηση δiα του πρωτομάστορα των voucher Γ. Βρούτση ανέρχεται στο ποσό των 192.965.940,00€. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της αφαίρεσης προκύπτει ευθέως και το νούμερο της διασπάθισης δημοσίου χρήματος που κάνει η Κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας με τους πολίτες κλεισμένους στα σπίτια τους και το υγειονομικό προσωπικό να μην διαθέτει τα στοιχειώδη…

Διαβάστε επίσης: Αντί για επίδομα επανέφεραν τα voucher σε δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς, λογιστές, εκπαιδευτικούς και ερευνητές

Ουσιαστικά κατασπαταλά (άραγε είναι άγνωστο το γιατί;) 48,69 εκατομμύρια ευρώ τα οποία κατευθύνει στα ιδιωτικά Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, αφήνοντας δυσαρεστημένους τους επιστήμονες (αφού λαμβάνουν μόνο 600 ευρώ) και επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό με επιπλέον 48,69 εκατομμύρια ευρώ.

Το ερώτημα λοιπόν παραμένει γιατί η Κυβέρνηση επέλεξε να διαθέσει 1070 ευρώ ανά καταρτιζόμενο (600 ευρώ ο καταρτιζόμενο και 470 αμοιβή το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης) και όχι 800 ευρώ σε κάθε επιστήμονα-ελεύθερο επαγγελματία, ώστε να γλυτώσει 270 ευρώ ανά επαγγελματία ή συνολικά 48,69 εκατομμύρια ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter