Τα χειρότερα έπονται

Τα χειρότερα έπονται

Μια εβδομάδα πριν από το τέλος του τραγικού για την ελληνική οικονομία 2020, τίποτα δεν δείχνει ότι το 2021 θα γίνει δυνατό να ξεπεραστεί η βαθειά πληγή που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία.

Οι χειρότερες προβλέψεις για την πτώση του φετινού ΑΕΠ δυστυχώς επιβεβαιώνονται με υποχώρηση η οποία θα ξεπεράσει το 10%. Από τη μία πλευρά η κατακόρυφη πτώση των τουριστικών εσόδων που στο 10μηνο μόλις ξεπέρασαν τα €4 δις. έναντι €17,5 δις. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018 και από την άλλη η έλλειψη οποιουδήποτε μέτρου στήριξης των επιχειρήσεων του κλάδου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία με τον άναρχο τρόπο που άνοιξε τον τουρισμό το καλοκαίρι επιδείνωσε την υγειονομική κατάσταση της χώρας στο θέμα του κορονοϊού, έχουν προκαλέσει τη βύθιση της οικονομίας σε τέτοιο βαθμό που οι προοπτικές για το επόμενο έτος να είναι τραγικά δυσοίωνες.

Όταν η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας έχει σβήσει τις μηχανές της και οι εμβολιασμοί παγκοσμίως πηγαίνουν όλο και πιο μακριά μέσα στο 2021 οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι τα όποια ψήγματα ανάπτυξης θα αρχίσουν να εμφανίζονται μετά το καλοκαίρι του επόμενου έτους.

Όπως είναι φανερό τα €14 δις. του τουρισμού που λείπουν από την ελληνική οικονομία έχουν δραματικές επιπτώσεις στην απασχόληση όλων των κλάδων και βέβαια στα εισοδήματα των νοικοκυριών.

Η διάσωση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και των εργαζομένων θα έπρεπε να είναι το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης, η οποία όμως αδιαφορεί προσπαθώντας να διασώσει μόνο τους φίλους της επιχειρηματίες.

Κάτι που δεν δείχνει φως στο κατάμαυρο τούνελ που διανύει η ελληνική κοινωνία με απόλυτη ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παρέας του. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter