Τα ξένα ΜΜΕ καλύπτουν μετρημένα τον σεισμό στην Ελλάδα

Τα ξένα ΜΜΕ καλύπτουν μετρημένα τον σεισμό στην Ελλάδα

Στα διαδικτυακά «πρωτοσέλιδα» ή απλά στην υποκατηγορία «Ευρώπη», μεταδίδουν τα νέα για τον σεισμό στην Ελλάδα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ. 

Τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου η είδηση μεταδόθηκε με έκτακτες αναρτήσεις (bulletin). Καθώς όμως δεν προέκυπταν άμεσα πληροφορίες για θύματα ή μεγάλες ζημιές, η είδηση «υποχωρούσε» στα μετόπισθεν.

«Ισχυρή δόνηση κλονίζει την Αθήνα» γράφει το βρετανικό BBC, τονίζοντας ότι πολλοί βγήκαν στους δρόμους, ότι η πυροσβεστική επενέβη για να απεγκλωβίσει δεκάδες επιβαίνοντες σε ασανσέρ, αλλά και ότι οι πρώτες εκτιμήσεις των αρμόδιων επιστημόνων ήταν σχετικά καθησυχαστικές.

«Ο σεισμός, που καταγράφηκε ζωντανά από τις κάμερες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ, προκάλεσε ζημιές στο καμπαναριό της εκκλησίας της Παντάνασσας στην πλατεία Μοναστηρακίου» γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian. Και προβάλλει την άποψη του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου ότι «είναι πολύ νωρίς να πει κανείς αν επρόκειτο για τον κύριο σεισμό ή όχι».

«Η Ελλάδα είναι μία από τις πλέον σεισμογενείς χώρες στην Ευρώπη» υπενθυμίζει στους αναγνώστες του ο αμερικανικός ιστότοπος CNN.com. «Η χώρα βρίσκεται σε σημείο όπου συγκλίνουν τρεις μεγάλες πλάκες του φλοιού της Γης : η ευρασιατική, η αραβική και η αφρικανική».

«Σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ οδήγησε κάποιους στην ελληνική πρωτεύουσα να εκκενώσουν κτήρια, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί ή καταστροφές» μεταδίδει από την Αθήνα η ανταποκρίτρια των New York Times, Νίκη Κατσαντώνη.

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες ανέφεραν ότι δύο γυναίκες τραυματίστηκαν ελαφρά και ότι σημειώθηκαν πολλές κρίσεις πανικού» γράφει ο ευρωπαϊκός ιστότοπος www.euronews.com. Και θυμίζει : «Το επίκεντρο ήταν κοντά σε εκείνο του σεισμού που είχε πλήξει την Αθήνα το 1999, όταν σκοτώθηκαν 140 άνθρωποι».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter