Τα χιόνια έφεραν προβλήματα: Κλειστά τα οδικά δίκτυα της χώρας – «Παγωμένα» τα πλοία στα λιμάνια (Photos)

Τα χιόνια έφεραν προβλήματα: Κλειστά τα οδικά δίκτυα της χώρας – «Παγωμένα» τα πλοία στα λιμάνια (Photos)

Στα λευκά σήμερα η χώρα, με τα χιόνια να φέρνουν προβλήματα κυρίως στα οδικά δίκτυα, αλλά και στην ακτοπλοΐα και κατά τόπους την ηλεκτροδότηση.

Στην Αττική η κυκλοφορία γίνεται μόνον με αντιολισθητικές αλυσίδες στον Υμηττό από τη θέση Καλοπούλα. Κλειστοί δρόμοι στην Άνω Γλυφάδα και τον Καρέα. Στη Βορειοανατολική Αττική το περισσότερο χιόνι. Το μεσημέρι αναμένεται μεγαλύτερη χιονόπτωση.

Λόγω χιονόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις εξής περιοχές, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα η Τροχαία:

-Στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του εστιατορίου «Ζυγός» στο ρεύμα προς το καζίνο.

-Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.

-Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της διασταύρωσης με τη λεωφόρο Θησέως στην Εκάλη.

Τσουχτερό κρύο και στην Βόρεια Ελλάδα.  Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται μόνο για τους οδηγούς που θα κινηθούν προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν Πέλλας και Σέλι Ημαθίας.

Στους -3 βαθμούς Κελσίου έπεσε ο υδράργυρος σε Νευροκόπι και Φλώρινα, ενώ στους -2 σε Καστοριά και Κοζάνη. Στην Καβάλα το θερμόμετρο έδειξε μηδέν βαθμούς Κελσίου, στις Σέρρες 2, στην Αλεξανδρούπολη 3, ενώ στη Θεσσαλονίκη η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν στους 4 βαθμούς Κελσίου.

Πρωτόγνωρες εικόνες στην Κρήτη, με το νησί να έχει καλυφθεί από χιόνι και τα οδικά δίκτυα να έχουν σε πολλά σημεία αποκλειστεί. έχουν σημειωθεί καταπτώσεις πετρών και χωμάτων, ενώ η συνεχής βροχή μπορεί να προκαλέσει μετακίνηση βράχων. Εκχιονιστικά μηχανήματα επεμβαίνουν προς διάνοιξη των δρόμων, παρά την κατά τόπους συνεχή χιονόπτωση. Στα δυτικά του δήμου, μεγάλες περιοχές έχουν μείνει χωρίς τηλεόραση λόγω πτώσης κεραυνών.

Στο Βόρειο Αιγαίο Λέσβος, Χίος και Σάμος υποδέχτηκαν τον χιονιά. Στην Χίο δίνεται μάχη να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων, έχει απαγορευτεί ο απόπλους από και προς τα λιμάνια. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στο μηδέν και οι βροχοπτώσεις ιδιαίτερα στην Λέσβο είναι συνεχείς.

Προβλήματα και στην Πελοπόννησο στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας, όπου απαραίτητες είναι η αλυσίδες, αφού η κίνηση διεξάγεται με δυσχέρεια.

Στα ορεινά των Ιωαννίνων η θερμοκρασία φτάνει τους -14 βαθμούς, ενώ επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία στο νομό. Χιονίζει και εντός της πόλης, ενώ η μετακίνηση γίνεται με απαραίτητες τις αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλη την Ήπειρο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter