«Ταφόπλακα» στη ΛΑΡΚΟ με απόφαση δικαστηρίου – Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ξεκινούν οι εργαζόμενοι

«Ταφόπλακα» στη ΛΑΡΚΟ με απόφαση δικαστηρίου – Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ξεκινούν οι εργαζόμενοι

«Ταφόπλακα» στη ΛΑΡΚΟ βάζει η αρνητική απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν τα σωματεία των εργαζομένων κόντρα στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών πριν από περίπου ένα μήνα που επέτρεπε το πάγωμα των ομαδικών απολύσεων μέχρι την έκδοση της απόφασης.

Μέχρι σήμερα ο ειδικός διαχειριστής της ΛΑΡΚΟ δεν μπορούσε να προχωρήσει σε καμία απόλυση έως ότου εκδοθεί η απόφασή επί των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει τα πέντε σωματεία, καθώς δεν είχε γίνει αποδεκτό το αίτημα που είχαν καταθέσει οι δικηγόροι της ειδικής διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ και του υπουργείου Οικονομικών που έκανε πρόσθετη παρέμβαση.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις καθώς σύμφωνα με την τροπολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο ειδικός διαχειριστής της ΛΑΡΚΟ δύναται να επιλέγει το κατά περίπτωση αναγκαίο προσωπικό για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τους 5 μήνες, με μηνιαίες ή δίμηνες συμβάσεις.

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα απολυθούν και θα επιλέγονται από τον εκκαθαριστή ποιοι θα δουλέψουν και με ποια κριτήρια με μηνιαία ή δίμηνη σύμβαση έως τέλος Δεκεμβρίου, ενώ με περαιτέρω περικοπές θα καταργηθούν νυκτερινά και Σαββατοκύριακα.

Την ίδια ώρα, νέο κύκλο κινητοποιήσεων ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με στόχο να αποτρέψουν τη διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας και το σβήσιμο των δύο καμινιών που είναι σε λειτουργία από το τέλος του μηνός, όπως έχει διαμηνύσει η κυβέρνηση δια του Ειδικού Διαχειριστή.

«Εδώ και 60 χρονια γενιές και γενιές εργαζομένων, οι παππούδες και οι πατεράδες μας, εμείς και οι οικογένειές μας συνδέσαμε τις ζωές μας με τη ΛΑΡΚΟ. Στήσαμε εδώ το σπιτικό μας και τα όνειρα μας. Δώσαμε τον τίμιο μόχθο μας για την ανάπτυξη του τόπου μας. Κάναμε το χώμα … χρυσάφι. Για να φτάσει σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι υπουργοί του Σταϊκούρας, Χατζηδάκης, Σκρεκας να μας πετάξουν σαν στυμένες λεμονόκουπες..με ψίχουλα αποζημίωσης, με θολές και αβέβαιες υποσχέσεις.. Όμως ο αγώνας δεν τελείωσε ακόμα…γιατί κανένας αγώνας δεν τέλειωσε ποτέ. Ψηλά το κεφάλι» αναφέρει ο εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ και μέλος του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, Τάκης Καραμέρης.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων:

  • Πέμπτη, 14/7, στις 8 το βράδυ, στο παλιό Δημοτικό της Λάρυμνας τα σωματεία των εργαζομένων ενημερώνει τους Λαρυμναίους και τους καλεί να συγκροτήσουν επιτροπή αγώνα για την συνέχιση της λειτουργίας στην Λάρυμνα.
  • Παρασκευή 15/7, στις 9.30 το πρωί, οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες και οι μικροεργολάβοι θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην πύλη του εργοστασίου. Την ίδια μέρα, στην Αθήνα, το μεσημέρι,
    εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα για την σκόνη και τα σκραπ.
  • Παρασκευή 15/7 στις 8 το βραδυ στην κοινότητα Μαλεσίνας ενημερώνονται οι κάτοικοι και συγκροτείται επιτροπή αγώνα.
  • Την Κυριακή 17/7 στις 8 το βράδυ θα γίνει το ίδιο στην κοινότητα Μαρτίνο..
  • Από Δευτέρα 18/7 ξεκινά από τα σωματεία πρόγραμμα καθημερινών παραστάσεων διαμαρτυρίας έξω από τα υπουργεία.
  • Την ερχόμενη Πέμπτη, 21/7, στις 8 το βράδυ, στο γήπεδο μπάσκετ στο οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή σύσκεψη των σωματείων με τις επιτροπές αγώνα και φορείς για να αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter