Tagesspiegel: «Άλλα έξι χρόνια Πούτιν»

Tagesspiegel: «Άλλα έξι χρόνια Πούτιν»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Μασσαλία: Επίδειξη δύναμης από την αστυνομία κατά των διακινητών ναρκωτικών. Μεγάλη επιχείρηση ξεκίνησε τη Δευτέρα 18 Μαρτίου με την κινητοποίηση πολλών χιλιάδων αστυνομικών. Στη Liberation διαβάζουμε: «Η ΕΕ πρέπει να μπει σε καθεστώς “οικονομίας πολέμου”». Δύο χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, είναι πλέον σαφές ότι η Ρωσία αποτελεί σοβαρή στρατιωτική απειλή για τη γηραιά ήπειρο.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Ξεκίνησε η ηλεκτρονική εγγραφή για δωρεά οργάνων». Οι δηλώσεις της προθυμίας για δωρεά οργάνων μπορούν πλέον να καταγράφονται και ψηφιακά. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Άλλα έξι χρόνια Πούτιν». Η γερμανική κυβέρνηση και κορυφαίοι δυτικοί πολιτικοί καταδίκασαν την επανεκλογή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ως αποτέλεσμα μιας αντιδημοκρατικής εκλογικής διαδικασίας.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο νοσοκομείο al-Shifa στη Γάζα». Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έχει πάρει τον έλεγχο του νοσοκομείου al-Shifa σε μια επιχείρηση για την «αποτροπή τρομοκρατικής δραστηριότητας». Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: « Ο Μπάιντεν απέκλεισε οποιαδήποτε πιθανή υποστήριξη για μια μεγάλη ισραηλινή επίθεση στη Ράφα κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον Νετανιάχου ». «Μια μεγάλη χερσαία επιχείρηση θα ήταν λάθος. Θα οδηγούσε σε περισσότερους θανάτους αμάχων και θα ενίσχυε την ήδη τρομερή ανθρωπιστική κρίση», τόνισε ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Φόβοι για τους αμάχους στη Γάζα καθώς το Ισραήλ εισβάλλει στα νοσοκομεία». Ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο νοσοκομείο al-Shifa της Γάζας. Αναφορές για πολλά θύματα. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Η Βρετανία αντιμετωπίζει μια στιγμή του 1979, σύμφωνα με τη σκιώδη υπουργό Οικονομικών, Ρέιτσελ Ριβς». Η Ριβς παρομοίασε την οικονομική πρόκληση που περιμένει την επόμενη κυβέρνηση με αυτή που αντιμετώπισε εκείνη της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Για πρώτη φορά, ιταλικό σχολείο θα παραμείνει κλειστό την τελευταία μέρα του Ραμαζανιού». Κλειστό θα μείνει ένα σχολείο στο Μιλάνο, του οποίου σχεδόν οι μισοί μαθητές προέρχονται από οικογένειες ισλαμικής παράδοσης και πέρυσι, τίμησαν την μουσουλμανική γιορτή μένοντας στο σπίτι.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η Γάζα αντιμέτωπη με έναν επικείμενο και καταστροφικό λιμό». Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα βιώνουν την πιο διαδεδομένη και σοβαρή κρίση στον κόσμο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter