Ταγματάρχης, αυτός ο λοχαγός λογοκρισίας που αγαπά τον Μητσοτάκη

Ταγματάρχης, αυτός ο λοχαγός λογοκρισίας που αγαπά τον Μητσοτάκη

Ο Λάμπης Ταγματάρχης είναι διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ. Δηλαδή της Δημόσιας Τηλεόρασης, την οποία οφείλει να διαφυλάττει εξασφαλίζοντας δύο βασικές αρχές λειτουργίας της,τον πλουραλισμό και την ελευθερία του λόγου.

Στο παρελθόν έχω καταγγείλει τον Ταγματάρχη πως ειδικά σε ό,τι αφορά το δεύτερο, ήταν απόλυτος εκφραστής της λογοκρισίας, θεσμοθετώντας επιτροπή ελέγχου της εκπομπής μου όσο ήμουν την ΕΡΤ. Είχε δείξει μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον να κόψει την εκπομπή για τον Μάκη Ψωμιάδη και τις αποκαλύψεις γι αυτόν, ενώ κάθε εκπομπή μου για να παίξει γινόταν αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης ακόμη και με επιστολές και εξώδικα.

Ο Λάμπης Ταγματάρχης ήταν αυτός που διέδωσε τη βρωμιά πως από την ΕΡΤ πήρα κάποια εκατομμύρια, εμφανίζοντας έντεχνα το κόστος παραγωγής ως προσωπικό μου μισθό και υπονοώντας πως ήταν δική μου η εταιρεία παραγωγής. Τη βρωμιά έκανε σημαία ο Άδωνις Γεωργιάδης καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή. Μετανοιώνω που δεν του έκανα τότε αγωγή. Έκανα αργότερα μήνυση σε όσους το αναπαρήγαγαν και κέρδισα.

Η κυβέρνηση θεώρησε πως ο Λάμπης Ταγματάρχης ήταν κατάλληλος για την ΕΡΤ, για μια Δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία με τα χαρακτηριστικά που θέλει και οραματίζεται ένας πολίτης. Ο Ταγματάρχης ανέλαβε την ΕΡΤ και εμφάνισε τα ίδια παλιά συμπτώματα και προτιμήσεις σε συγκεκριμένου τύπου εκπομπές. Πρόσφατα αποχώρησε από την ΕΡΤ, ο διευθυντής Ειδήσεων, Σταύρος Καπάκος καταγγέλλοντάς τον.

Ούτε ασχολήθηκα, ούτε ήθελα να ασχοληθώ με το πρόσωπό του και τα έργα του τα οποία κρίνονται και φαίνονται πλέον στο γυαλί. Μέχρι που ασχολήθηκε για μια ακόμη φορά αυτός μαζί μου.

Η εφημερίδα Documento, έστειλε στα κανάλια, ανάμεσά τους και στην ΕΡΤ, τρέιλερ για το φύλλο που κυκλοφορεί το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου. Το τρέιλερ διαφήμιζε το πρώτο θέμα της εφημερίδας με τα εξής «Αποκάλυψη, τραπεζικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Πρόκειται για θέμα που αναπαράγει όσα ειπώθηκαν στην Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ, για τα δάνεια του Κυριάκου Μητσοτάκη με όρους που κατά την Τράπεζα της Ελλάδος είναι ασυνήθιστοι τραπεζικά. Ο Μητσοτάκης σε ένα από τα δάνειά του μάλιστα επί 11 χρόνια δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ και η Τράπεζα δεν κατήγγειλε τη σύμβαση. Συκοφάντες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή;Δε νομίζω αφού στηρίχτηκαν σε έγγραφα.

Η ΕΡΤ, μας ανακοίνωσε πως δεν θα παίξει το τρέιλερ γιατί «προσβάλει την προσωπικότητα αυτού που αναφέρεται». Η νομική υπηρεσία του Documento απάντησε πως όχι μόνο δεν υφίσταται τέτοιο θέμα αλλά υπάρχει και παραποίηση σχετικού άρθρου που επικαλούνται. Ανακοινώσαμε αυτό που συνέβη, τη λογοκρισία δηλαδή. Το κανάλι δεν έχει δικαίωμα να λογοκρίνει και μάλιστα προκαταβολικά αυτό που μια εφημερίδα με ευθύνη της δημοσιεύει. Και εμπορικά όμως ακόμη, είναι σα να διαφημίζει κάποιος μια βιταμίνη και η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ, να κόψει τη διαφήμιση γιατί κρίνει πως όσα λέει η διαφήμιση δεν είναι αληθώς αποτελεσματικά.

Ενημερώσαμε την ΕΡΤ πως θα καταφύγουμε σε νομικά μέτρα εναντίον τους και τους κατηγορήσαμε πως ασκούν λογοκρισία για να καλύψουν όσο μπορούσαν αυτό που αποκαλύπτει η εφημερίδα. Δηλαδή το σκάνδαλο στο οποίο μοιραία εμπλέκεται ο Μητσοτάκης ως δανειολήπτης. Μετά από αυτό συνέβησαν τα εξής:

Η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ, άρχισε να τηλεφωνεί στα ιδιωτικά κανάλια (ξεκίνησε από τον ΑΝΤ1) προτρέποντας τις νομικές υπηρεσίες να μην το παίξουν το τρέιλερ γιατί ήταν μηνύσιμο. Η νομική υπηρεσία του STAR ενέκρινε το τρέιλερ και έπαιξε το βράδυ της Πέμπτης.

Την Παρασκευή ωστόσο συμβαίνει το εξής παράδοξο: η ΕΡΤ που είχε κόψει το τρέιλερ αρχίζει να το παίζει, ενώ το STAR το οποίο το είχε εγκρίνει το κόβει. Τα υπόλοιπα κανάλια , έχοντας ενημερωθεί πως η ΕΡΤ δεν το παίζει το κόβουν και αυτά ενώ μερικοί επιχειρηματολογούν κιόλας «εδώ το έκοψε η ΕΡΤ της κυβέρνησης να το κόψουμε και εμείς γιατί αυτό μάλλον θέλει η κυβέρνηση, μην ξεκινήσουμε πάλι κόντρα».

Μοιάζει με καραγκιόζ μπερντέ, στον οποίο οι σκιές πρωταγωνιστές είναι αυτές που τελικώς σκιάζουν και τα ΜΜΕ και την κοινωνία. Οι καραμπόλες δεν είναι τίποτα άλλο, από τα αποτελέσματα που προκαλεί η αλληλεξάρτηση της διαπλοκής. Αν δεν αφορούσε όλη αυτή η ιστορία την ελευθεροτυπία και τα δικαιώματα, θα γέλαγα λέγοντας πως καμιά μέρα θα καταρρεύσουν γιατί κάποιος από αυτούς έσπρωξε άθελά του τον άλλο και όχι γιατί τους πολεμά κάποια κυβέρνηση.

Ο Ταγματάρχης όχι μόνο αποδείχθηκε λοχαγός της λογοκρισίας, που θεωρητικά τέλειωσε στην Ελλάδα το 74 όταν κατέρρευσαν οι ιστορικοί λοχαγοί, αλλά πονηρά προσπάθησε να κάνει (απαλλακτικά για τον ίδιο),συνενόχους όλους τους υπόλοιπους. Αλλά πρέπει να εξηγήσει πώς τελικώς το παράνομο τρέιλερ έγινε ξαφνικά νόμιμο.

Η κυβέρνηση δεν έχει μόνο ευθύνη για τα έργα και τις ημέρες του Ταγματάρχη στην ΕΡΤ, αλλά και για την αποκατάσταση ενός τοπίου ελευθερογνωμίας και ελευθεροτυπίας στην κοινωνία. Ο Τύπος δεν μπήκε μόνο στην υπηρεσία της διαπλοκής, αλλά έχασε τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής προσφοράς, πιεσμένος από νόμους και λειτουργίες που τον θέτουν συνεχώς σε ομηρία και στεγανοποιούν τους εγκληματίες του λευκού πολιτικού κολάρου. Η αποκατάσταση των ΜΜΕ στην Ελλάδα, είναι πιο σημαντικό από τις άδειες των καναλιών.

Ανοίξτε την τηλεόραση σε οποιοδήποτε κανάλι και παρακολουθήστε. Υπάρχουν διαφημίσεις για την έξυπνη σίτα, για αγριοκρομμύδες κατά της φαλάκρας, για μασαζοκαλτσόν, για θαυματουργές βιταμίνες, για κολαγόνο προς πάσα νόσο. Υπάρχουν και διαφημίσεις εφημερίδων που διαφημίζονται ως αποκλειστικοί καταγραφείς του νέου θαύματος του Παίσιου, ως εξολοθρευτές των “λαθραίων μεταναστών”, ως πωλητές θαυματουργών εικόνων, ως μύστες όλων των σεξουαλικών μυστικών και φυσικά ως κουπονάρχες αρωγοί της φτώχειας.

Σε αυτό το άρρωστο περιβάλλον, όπου η διαφήμιση είναι η προβολή της εξαπάτησης και οι εφημερίδες πωλητές βιβλίων μαγειρικής ,σίγουρα όχι ειδήσεων, το διαφημιστικό του Documento κρίνεται επικίνδυνο. Συμφωνούμε απόλυτα. Σίγουρα για τον Ταγματάρχη και τις προτιμήσεις του.

ΥΓ: Εκτός από το Documento τελικώς, την προσωπικότητα του Μητσοτάκη προσβάλει και η «Αυγή» η οποία επίσης δημοσίευσε θέμα για τα δάνεια του Μητσοτάκη και του Κήρυκα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter