Ταϊβάν: Αναχαίτιση κινεζικών μαχητικών αεροσκαφών

Μαχητικά αεροσκάφη της Ταϊβάν απογειώθηκαν άμεσα σήμερα και αναχαίτισαν κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν γύρω από το νησί, το οποίο διεκδικεί το Πεκίνο, ενώ το υπουργείο Άμυνας στην Ταϊπέι χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως απειλή για την περιφερειακή ειρήνη και την σταθερότητα.

Τα κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποιούν την λεγόμενη από το Πεκίνο “περικύκλωση του νησιού” μέσω της διεξαγωγής σχετικών ασκήσεων αεροπορικής τακτικής από το 2016, από την πρώτη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από την Τσάι Ινγκ Γουέν.

Το Πεκίνο πιστεύει πως η Τσάι που επανεκλέχθηκε τον προηγούμενο μήνα, επιθυμεί να προωθήσει την επίσημη ανεξαρτησία της Ταϊβάν.

Η ίδια δηλώνει πως η Ταϊβάν είναι μία ανεξάρτητη χώρα, μιλώντας για την Δημοκρατία της Κίνας, την επίσημη ονομασία της Ταϊβάν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.