Ταϊλάνδη: Από βδομάδα οι «12» πάνε για… μπάλα στα σπίτια τους! (Video)

Ταϊλάνδη: Από βδομάδα οι «12» πάνε για… μπάλα στα σπίτια τους! (Video)

Στα σπίτια τους αναμένεται να επιστρέψουν την επόμενη εβδομάδα τα 12 παιδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας «Αγριόχοιροι» και ο προπονητής τους, έπειτα απ’ την περιπέτεια σε σπήλαιο της Ταϊλάνδης, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο υπουργός Υγείας Πιγιασακόλ Σακολσαταγιαντόρν.

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, τα αγόρια, ηλικίας 11 έως 16 ετών, καθισμένα στα κρεβάτια τους, φαίνονται καλά στην υγεία τους και ευχαριστούν τους διασώστες τους.

_x000D_
_x000D_

Ο υπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η υγεία και των 13 βελτιώνεται. Κάποιοι είχαν πνευμονία όταν απεγκλωβίστηκαν αλλά τώρα αναρρώνουν, εξήγησε. Την Πέμπτη αναμένεται να βγουν όλοι από το νοσοκομείο της πόλης Τσιάνγκ Ράι, σύμφωνα με τον ίδιο.

Κάποια παιδιά από την ομάδα έχασαν έως 5 κιλά σωματικού βάρους, δήλωσε ο υπουργός, αλλά στο νοσοκομείο πήραν και πάλι βάρος και επανέρχεται η όρεξή τους.

Παρόλο που η κατάσταση της υγείας τους βελτιώνεται, συνεχίζουν να υπάρχουν δυσκολίες. Μια από τις ανησυχίες είναι το πώς θα διαχειριστούν το παγκόσμιο ενδιαφέρον, δεδομένης της τεράστιας δημοσιότητας που έλαβε που η περιπέτειά τους εντός και εκτός της Ταϊλάνδης. Το ψυχολογικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό σε αυτή τη φάση, γι’ αυτό και όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες μέρες θα παρακολουθούνται από ειδικούς για ένα εξάμηνο.

«Χρειάζεται να προετοιμάσουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους για το ενδιαφέρον που θα προκαλέσουν όταν βγουν», δήλωσε ο Πιγιασακόλ. Προειδοποίησε τους συγγενείς των παιδιών να αποφύγουν να δώσουν συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης καθώς υπάρχουν φόβοι ότι αυτό ίσως επηρεάσει αρνητικά την ψυχική τους υγεία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter