Ταϊλάνδη: Αυτός είναι ο Εκαπόλ Τσανταγουόνγκ, ο προπονητής που βοήθησε να παραμείνουν ζωντανά τα παιδιά στο σπήλαιο

Ταϊλάνδη: Αυτός είναι ο Εκαπόλ Τσανταγουόνγκ, ο προπονητής που βοήθησε να παραμείνουν ζωντανά τα παιδιά στο σπήλαιο

Για δύο ημέρες μετά την έναρξη από τους διασώστες της επικίνδυνης επιχείρησης καθοδήγησης των νεαρών μελών της ποδοσφαιρικής ομάδας Wild Boars έξω από το συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουανγκ Νανγκ Νον, ο προπονητής τους Εκαπόλ Τσανταγουόνγκ περίμενε να βγει τελευταίος μέσα στο υγρό, σκοτεινό θάλαμο, όπου ο ίδιος μαζί με τα 12 αγόρια ήταν εγκλωβισμένοι επί δύο εβδομάδες.

Άγνωστο παραμένει, όπως σημειώνει η Guardian, αν επρόκειτο για δική του απόφαση ή για απόφαση των δυτών που πραγματοποίησαν την επιχείρηση διάσωσης, αλλά όσοι τον γνωρίζουν δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι ο άνθρωπος που ξέρουν ως “Ρι Εκ” (Αδελφός Εκ) θα έκανε τα πάντα για να εξασφαλίσει ότι η ομάδα του θα έβγαινε πρώτη, σώα και αβλαβής από το πλημμυρισμένο σπήλαιο.

“Μετά το παιχνίδι, μας άφηνε πάντα εμάς πρώτους να πίνουμε νερό και εκείνος έπινε τελευταίος”, λέει ο 13χρονος Σονγκπόλ Κανταγουόνγκ, ο οποίος έκανε προπονήσεις με τους Wild Boars (Αγριόχοιροι) στις 23 Ιουνίου, την ημέρα που ο προπονητής και 12 από τους συμπαίκτες του εγκλωβίστηκαν στο σπήλαιο. Ο Σονγκπόλ δεν τους ακολούθησε στην περιπέτεια γιατί δεν είχε μαζί του το ποδήλατό του για να φτάσει στο σπήλαιο.

Όσο ο 25χρονος βρισκόταν ακόμη μέσα στο σπήλαιο, ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μάε Σάι αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αν ο προπονητής θα αντιμετώπιζε κατηγορίες για αμέλεια επειδή οδήγησε τα αγόρια στο σπήλαιο, λέγοντας μόνο ότι θα “εξετάσει το ζήτημα”.

Ένα γράμμα που έγραψε μέσα από το σπήλαιο και παρέδωσε στους γονείς των παικτών της ομάδας την περασμένη εβδομάδα, ο Τσάνταγουονγκ, ο οποίος είναι τα τελευταία τρία χρόνια και πλέον προπονητής της ομάδας, ζητούσε συγγνώμη και δεσμευόταν ότι θα φροντίζει τα παιδιά. Οι γονείς του απάντησαν ότι δεν θα πρέπει να κατηγορεί τον εαυτό του και τον καθησύχασαν ότι δεν έχουν θυμώσει μαζί του.

Τα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης εξήραν τον χαρακτήρα του “Αδελφού Εκ” αναφέροντας ότι στο παρελθόν είχε χειροτονηθεί βουδιστής μοναχός και ότι από τότε που εγκατέλειψε τον μοναστισμό πέρασε μεγάλο διάστημα φροντίζοντας την γιαγιά του.

Στη διάρκεια της πολυήμερης επιχείρησης διάσωσης ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι η παρουσία του προπονητή στο σπήλαιο υπήρξε πηγή παρηγοριάς για τα παιδιά.

“Ο προπονητής τους συμβουλεύει να ξαπλώνουν, να κάνουν διαλογισμό, να προσπαθούν να μη κουνιούνται τόσο πολύ, να μη σπαταλούν την ενέργειά τους. Και φυσικά, με τον διαλογισμό, παραμένουν σε εγρήγορη όλη την ώρα, ώστε το μυαλό τους να μη σκέφτεται άλλα πράγματα”, είπε ο αντιστράτηγος της αστυνομίας Γουερατσόν Σουκονταπατριπάκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Τhe Guardian

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter