Ταϊλάνδη: Εκατοντάδες τουρίστες εγκλωβισμένοι από την καταιγίδα

Ταϊλάνδη: Εκατοντάδες τουρίστες εγκλωβισμένοι από την καταιγίδα

Εκατοντάδες τουρίστες παραμένουν εγκλωβισμένοι σήμερα στα νησιά του κόλπου της Ταϊλάνδης, καθώς τα τοπικά αεροδρόμια είναι κλειστά και τα πλοία δεμένα εξαιτίας της καταιγίδας Παμπούκ, που ναι μεν έχει εξασθενίσει, ωστόσο συνοδεύεται από ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Η Παμπούκ, η πρώτη τροπική καταιγίδα που πλήττει αυτήν την περιοχή, εκτός της εποχής των μουσώνων εδώ και περίπου 30 χρόνια, ενέσκηψε στις ανατολικές ακτές της Νότιας Ταϊλάνδης στις 12.45 τοπική ώρα.

Αφού ενισχύθηκε σήμερα το πρωί με ανέμους να πνέουν σε ταχύτητα 75χλμ/ώρα και με κύματα ύψους 5 μέτρων στον κόλπο της Ταϊλάνδης, τις τελευταίες ώρες έχει αποδυναμωθεί.

Πολλά νοικοκυριά έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης στις επαρχίες Νακόν Σι Ταμαράτ και Σουράτ Τανί έπειτα από πτώσεις δέντρων, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο έναν αξιωματούχο της τοπικής εταιρείας ηλεκτρισμού.

Στην πόλη Πακ Πανάγκ, οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, την ώρα που οι αρχές της χώρας έχουν αναστείλει τα δρομολόγια των φέρι στον κόλπο της Ταϊλάνδης και τρία περιφερειακά αεροδρόμια, στο Σουράτ Τανί, το Νακόν Σι Ταμαράτ και το Κο Σαμούι, θα παραμείνουν κλειστά έως αύριο, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός παραθεριστών να αναγκαστεί να παραμείνει στα νησιά.

Μονάχα στο Κο Πανγκάν, «10.000 τουρίστες βρίσκονται πάντα εκεί» δήλωσε ο Κρικράι Σονγκτάνι, ο επικεφαλής της επαρχίας του νησιού.

«Μίλησα με ορισμένους από αυτούς χθες τη νύχτα. Δεν φοβούνται, κατανοούν την κατάσταση» είπε ο ίδιος.

Στο Κο Τάο, οι ντόπιοι και οι τουρίστες βρίσκονται επίσης αντιμέτωποι με τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Δεν υπάρχει πλέον βενζίνη και στα σούπερ μάρκετ υπάρχει ήδη έλλειψη προϊόντων» επισήμανε ένας Ισπανός δάσκαλος καταδύσεων.

Η καταιγίδα Παμπούκ αναμένεται να εξασθενίσει περαιτέρω αύριο το πρωί, ενώ θα κινείται πάνω από τη θάλασσα του Ανταμάν, όπου βρίσκονται τα τουριστικά θέρετρα Κράμπι και Πουκέτ.

Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες εγκατέλειψαν τα νησιά του κόλπου της Ταϊλάνδης από την Τετάρτη.

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Οι παραλίες άδειασαν» είπε ο Πούι Σουριβάν, ένας κάτοικος του Κο Πανγκάν. Οι αρχές έχουν τοποθετήσει κόκκινες σημαίες στις παραλίες απαγορεύοντας το μπάνιο.

Την Πέμπτη, ένας Ρώσος υπήκοος πνίγηκε στο Κο Σαμούι, αγνοώντας τις εντολές των αρχών.

Ένας ψαράς στην επαρχία Πατανί, κοντά στα σύνορα με τη Μαλαισία, έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί, όταν το σκάφος του παρασύρθηκε από κύματα αρκετών μέτρων, ενώ επέστρεφε στο λιμάνι. Ένα άλλο μέλος του πληρώματος του σκάφους αγνοείται.





Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter