Ταϊλάνδη: Ο βασιλιάς παντρεύτηκε τη στρατηγό του

Ταϊλάνδη: Ο βασιλιάς παντρεύτηκε τη στρατηγό του

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μάχα Βατζιραλόνγκορν ανακοίνωσε σήμερα ότι νυμφεύτηκε την σύντροφό του, στρατηγό Σουτίντα Βατζιραλόνγκορν.

Δεν έχει διευκρινιστεί το πότε έγινε ο γάμος του 66χρονου βασιλιά με τη 40χρονη πρώην αεροσυνοδό στην οποία τα τελευταία χρόνια είχε ανατεθεί η διοίκηση της προσωπικής φρουράς του Βατζιραλόνγκορν, όταν ακόμη ήταν πρίγκιπας διάδοχος.

Οι τελετές της επίσημης στέψης του Μάχα Βατζιραλόνγκορν, που είναι επίσης γνωστός με τον επίσημο τίτλο “βασιλιάς Ράμα Ι'”, έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 4-6 Μαΐου, σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Μπουμίμπολ Αντουλιαντέι, ο οποίος κυβέρνησε επί 70 χρόνια.

Ορισμένοι αναλυτές και ξένα μέσα ενημέρωσης είκαζαν ότι η Σουτίντα συνδεόταν ρομαντικά με τον βασιλιά, όμως το παλάτι ουδέποτε παραδέχτηκε ότι υπήρχε κάποια σχέση μεταξύ τους. Ο βασιλιάς την προήγαγε στον βαθμό του στρατηγού τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ της απένειμε και τον βασιλικό τίτλο “Τανμπουγίνγκ”, που είναι αντίστοιχος της “Λαίδης”.

Η Σουτίντα είναι η τέταρτη σύζυγος του βασιλιά. Με την τρίτη, τη Σριράσμι, την οποία είχε παντρευτεί κρυφά το 2001, χώρισε το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter