Ταϊλάνδη: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης – Απεγκλωβίστηκαν τα 12 παιδιά και ο 25χρονος προπονητής (Photos -Video)

Ταϊλάνδη: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης – Απεγκλωβίστηκαν τα 12 παιδιά και ο 25χρονος προπονητής (Photos -Video)

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του 25χρονου προπονητή τους που ήταν εγκλωβισμένοι σε σε έναν λαβύρινθο πλημμυρισμένων σπηλαίων στην Ταϊλάνδη εδώ και 2 εβδομάδες.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) απεγκλωβίστηκε επιτυχώς και το 9ο από τα 12 παιδιά που παγιδεύτηκαν μαζί με τον προπονητή τους, ενώ λίγη ώρα μετά οι διασώστες έβγαλαν και το 10ο παιδί.

Το 11ο παιδί απεγκλωβίστηκε μία ώρα μετά και εθεάθη να μεταφέρεται με φορείο από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στη βόρεια Ταϊλάνδη, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και το 12ο παιδί με επιτυχία. Τελευταίος βγήκε ο 25χρονος προπονητής.

Τα παιδιά δέχονται τις πρώτες βοήθειες στο αυτοσχέδιο νοσοκομείο που έχει στηθεί στην περιοχή ενώ αναμένεται να μεταφερθούν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.



Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης έκανε γνωστό πως στα παιδιά έχουν χορηγηθεί αντιστρεσογόνες ουσίες.

Τα συνολικά 19 μέλη της ομάδας που διεξήγαγαν την τρίτη επιχείρηση μπήκαν στο εσωτερικό του σπηλαίου το πρωί της Τρίτης.

Ο επικεφαλής των εταιρειών SpaceX και Tesla, ο Ίλον Μασκ, μετέβη σήμερα στην σπηλιά στην Ταϊλάνδη

«Το μίνι υποβρύχιο είναι έτοιμο, αν χρειαστεί», ανήρτησε ο Μασκ στον λογαριασμό του, το πρωί.

Παράλληλα ανέβασε στο Instagram ένα βίντεο από το εσωτερικό της πλημμυρισμένης σπηλιάς μαζί με τους διασώστες.

https://www.instagram.com/p/BlBr_mAA9n3/

Just got back from Cave 3

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Τα 8 πρώτα αγόρια διασώθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες

Στο μεταξύ, τα οκτώ παιδιά που βγήκαν πρώτα από τη σπηλιά είναι καλά στην υγεία τους, τόσο από σωματική όσο και από ψυχολογική άποψη, δήλωσε ο Τζεσάντα Τσοκενταμρονγκσούκ, στέλεχος του υπουργείου Υγείας. Ένα δεύτερο στέλεχος του υπουργείου, ωστόσο, τόνισε πως οι εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν πως όλα έχουν συμπτώματα μόλυνσης, υποβάλλονται σε εξετάσεις και θα επιτραπεί μεν στους γονείς τους να τα επισκεφθούν, αλλά όχι αμέσως.

Σύμφωνα με το δεύτερο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, «όλα τα παιδιά» θα μείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση προληπτικά, μία εβδομάδα.



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter