Ταϊλάνδη: Η ρυθμιστική αρχή εγκρίνει τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer στα παιδιά 5-11 ετών

Ταϊλάνδη: Η ρυθμιστική αρχή εγκρίνει τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer στα παιδιά 5-11 ετών
Φωτογραφία αρχείου

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19 στα παιδιά ηλικίας πέντε ως έντεκα ετών.

Το εμβόλιο Comirnaty είναι το πρώτο που εγκρίνεται στην Ταϊλάνδη για την ηλικιακή αυτή ομάδα και θα χορηγηθεί σε δύο δόσεις των 10 μικρογραμμαρίων και απόσταση μεταξύ τους 21 ημέρες, διευκρινίζει η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της χώρας στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Ταϊλάνδη εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να επιβάλει εκ νέου καραντίνα στους ξένους επισκέπτες λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν για την εξάπλωση του νέου παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού Όμικρον, καθώς το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα τοπικής μετάδοσής του στη χώρα.

Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας θα προτείνει να καταργηθεί η απαλλαγή από την καραντίνα για τους εμβολιασμένους επισκέπτες και θα προβλέπει ότι οι ταξιδιώτες θα τίθενται σε απομόνωση σε ξενοδοχεία, αν και θα τους επιτρέπεται να κινούνται ελεύθερα μέσα σε συγκεκριμένα όρια εκεί όπου θα διαμένουν, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανουτίν Τσαρνβιρακούν.

Η πρόταση αυτή οφείλεται στις ανησυχίες για την εξάπλωση της Όμικρον, επισήμανε ο Ανουτίν σε δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή, προσθέτοντας ότι θα γίνει “σύντομα” στην κυβερνητική ομάδα αντιμετώπισης της COVID-19.

Τα σχόλια αυτά του υπουργού έρχονται μετά το εκ νέου άνοιγμα της Ταϊλάνδης στους ξένους ταξιδιώτες τον Νοέμβριο, με το οποίο τερματίστηκαν σχεδόν 18 μήνες αυστηρών πολιτικών σχετικά με την είσοδο στη χώρα, οι οποίες συνέβαλαν σε κατάρρευση του τουρισμού, σημαντικής βιομηχανίας και κινητήριας δύναμης της οικονομίας της χώρας, η οποία προσήλκυσε 40 εκατομμύρια επισκέπτες το 2019.

Η Ταϊλάνδη έχει εντοπίσει 63 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον Ανουτίν, εκ των οποίων το ένα αφορά μετάδοση στην κοινότητα και τα υπόλοιπα ανθρώπους που ήρθαν από το εξωτερικό.

Όσον αφορά το πρώτο κρούσμα τοπικής μετάδοσης που ανακοινώθηκε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια Ταϊλανδέζα που διεγνώσθη θετική στην Όμικρον, η οποία της μεταδόθηκε από τον σύζυγό της, έναν Κολομβιανό που επέστρεψε στην Ταϊλάνδη από την Νιγηρία στα τέλη Νοεμβρίου.

“Είναι πιθανώς ο πρώτος άνθρωπος στην Ταϊλάνδη στον οποίο μεταδίδεται η Όμικρον από κάποιον που ταξίδεψε στο εξωτερικό και το πρώτο κρούσμα τοπικής μετάδοσης”, δήλωσε ο Σακραράτ Πιταγιαουονγκανόν, αξιωματούχος από το τμήμα Ελέγχου Νόσων του υπουργείου.

Και οι δύο, ο σύζυγος και η σύζυγος έχουν εμβολιαστεί πλήρως με το AstraZeneca, πρόσθεσε.

Το ζευγάρι είχε μόνον μία επαφή υψηλού κινδύνου, έναν οδηγό ταξί, ο οποίος τέθηκε σε καραντίνα και αναμένεται να κάνει και δεύτερο τεστ για τον νέο κορονοϊό την Τετάρτη, κατέληξε ο Σακραράτ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter