Ταινίες της ημέρας: «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» – Οι μέρες και οι ώρες προβολής

Ταινίες της ημέρας: «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» – Οι μέρες και οι ώρες προβολής

Οι ταινίες της ημέρας:  και το αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ

Επιλέγουμε καθημερινά τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες και σας τις προτείνουμε.

Σήμερα, 19 Απριλίου προβάλλεται το Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει, που χάρισε στην  Τζούλιαν Μουρ το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, η αληθινή ιστορία ενός αλπινιστή στο Επτά Χρόνια στο Θιβέτ και το θρησκευτικό δράμα Ιησούς από τη Ναζαρέτ.

Ιησούς από τη Ναζαρέτ/ ΑΝΤ1

Μεγάλη Τρίτη: 21.00

Μεγάλη Τετάρτη: 21.00

Μεγάλη Πέμπτη: 21.30

Μεγάλη Παρασκευή: 21:30

Μεγάλο Σάββατο: 20.00

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (Jesus of Nazareth) είναι τηλεοπτική μίνι σειρά βρετανικής και ιταλικής παραγωγής συνολικής διάρκειας 371 λεπτών. Θεωρείται ως η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι απέδωσε με ευλάβεια τα Πάθη του Ιησού, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του θέματος. Τα γυρίσματα κράτησαν σχεδόν έναν χρόνο, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφιρέλι εξασφάλισε ένα επιτελείο διάσημων ηθοποιών και κομπάρσων.

Σκηνοθέτης: Φράνκο Τζεφιρέλι

Ηθοποιοί: Ρόμπερτ Πάουελ, Ολίβια Χάσεϊ, Έρνεστ Μποργκνάιν, Αν Μπάνκροφτ

*Προϋπολογισμός της ήταν 180.000.000 δολάρια

https://youtu.be/36ZD1LjxGLo

Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει/ ALPHA – 00.00

H Δρ. Αλις Χάουλαντ, καθηγήτρια γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, έχει μόλις γιορτάσει τα 50 της χρόνια όταν συνειδητοποιεί ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με την μνήμη της. Έχει χτίσει μελέτες μιας ολόκληρης ζωής πάνω στις λέξεις, όμως εκείνες τώρα την προδίδουν, ξεχνάει, νιώθει κενά στη σκέψη της όταν δίνει μία διάλεξη ή όταν μιλά στον άντρα και τα τρία ενήλικα παιδιά της. Κάνοντας τζόγκινγκ ένα απόγευμα, χάνεται. Μέσα στο μυαλό της. Βρίσκεται στους κήπους του Κολούμπια και για λίγα δευτερόλεπτα δεν ξέρει ποια είναι, που είναι, που πάει. Ένα ωστικό κύμα πανικού, μία επίθεση από το ίδιο σου τον εγκέφαλο, ένα μούδιασμα. Η διάγνωση της είναι μία σπάνια μορφή Αλτσχάιμερ που μεταδίδεται με το DNA, σε νοσεί νωρίτερα από τις συνηθισμένες περιπτώσεις και είναι μη αναστρέψιμη. Τόσο η ίδια, όσο και οι αγαπημένοι της – ο ακόμα ερωτευμένος μαζί της σύζυγός της, η δικηγόρος μεγάλη κόρη, ο γιατρός γιος, η μικρή/μαύρο πρόβατο άνεργη ηθοποιός, θα περάσουν τη μεγάλη δοκιμασία της αρρώστιας που σταδιακά αλλά βίαια σου κλέβει το πνεύμα, σου αφαιρεί την προσωπικότητα, σου στερεί την αξιοπρέπεια. Κάποιες αναλαμπές όμως, στιγμές αγάπης, κι ο άνθρωπός σου είναι εκεί – αναβοσβήνει φευγαλέα μέσα στο βλέμμα του. Είναι ακόμα η Αλις. Υπάρχει.

Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ -Γουός Γουεστμόρλαντ

Ηθοποιοί: Τζόυλιαν Μουρ, Αλεκ Μπόλντγουιν, Κρίστεν Στίουαρτ, Κέιτ Μπόσγουορθ

*Όσκαρ Α΄Γυναικείου Ρόλου

*Χρυσές Σφαίρες Α΄Γυναικείου Ρόλου

*BAFTA Α΄Γυναικείου Ρόλου

Επτά Χρόνια στο Θιβέτ/ MEGA – 00.20

Η ιστορία του Αυστριακού Χάινριχ Χάρερ που το 1939 επιχείρησε να αναρριχηθεί στα Ιμαλάια. Με το ξέσπασμα πολέμου αιχμαλωτίστηκε από τους Βρετανούς. Δραπέτευσε στο Θιβέτ -όπου γνώρισε τον Δαλάι Λάμα- και έζησε την κινεζική εισβολή το 1950.

Σκηνοθεσία: Ζαν-Ζακ Ανό

Ηθοποιοί: Μπραντ Πιτ, Ντέιβιντ Θιούλις, Μάκο

*Η ταινία γυρίστηκε στην Αργεντινή, καθώς η Κίνα δεν έδωσε άδεια για λήψεις στο Θιβέτ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter