Τάιρις Ράις στο Eurohoops: “Δύσκολη χρονιά, αλλά θέλουμε την πρόκληση”

Τάιρις Ράις στο Eurohoops: “Δύσκολη χρονιά, αλλά θέλουμε την πρόκληση”

Ο Τάιρις Ράις ήταν άκρως αποδοτικός στην πρεμιέρα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην Ευρωλίγκα και εξήγησε μέσω του Eurohoops τους βασικούς στόχους στο ξεκίνημα του “μαραθωνίου”.

Του Κώστα Γιαταγάνα/ info@eurohoops.net

Πρώτο παιχνίδι στη φετινή Ευρωλίγκα, πρώτη νίκη για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος υπέταξε τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ, με τον Τάιρις Ράις στην πρώτη γραμμή.

Ο πολύπειρος Αμερικανός γκαρντ επιβεβαίωσε πως θα αποτελέσει μια άκρως αποτελεσματική λύση για τον Αργύρη Πεδουλάκη, αφού απέναντι στη σερβική ομάδα είχε 12 πόντους (3/5 σουτ, 5/6 βολές), 2 ριμπάουντ, 2 ααίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 14:12’’!

Ο Ράις μίλησε στο Eurohoops και εξήγησε τις παγίδες της εκάστοτε πρεμιέρας… “Πάντα το πρώτο παιχνίδι της σεζόν είναι δύσκολο. Δεν έχει σημασία ο αντίπαλος, αλλά ότι εσύ δεν είσαι έτοιμος και δεν είσαι στο επίπεδο που θέλεις κι έτσι έχεις την αμφιβολία στις κινήσεις σου. Το βασικό ζητούμενο είναι οι νίκες και να προστατεύσεις την έδρα σου, ειδικά στις πρώτες αγωνιστικές που δε γνωρίζεις ακόμα πού μπορούν να φτάσουν οι δυνατότητές σου. Αυτό κάναμε στο πρώτο μας παιχνίδι και στο τέλος είμαστε ευχαριστημένοι”.

Το ξεκίνημα στο παιχνίδι ήταν κακό, αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική προς το καλύτερο και ο Ράις εξηγεί… “Στην αρχή δείχναμε να έχουμε νευρικότητα σε κάθε βήμα. Για να αλλάξει αυτό φρόντισε ο Νικ που κάλμαρε την ομάδα και μας έδειξε το σωστό δρόμο. Ηταν κρίσιμο κατά τη γνώμη μου ότι παρά την κακή μας εικόνα στο πρώτο δεκάλεπτο η διαφορά ήταν σε απόσταση βολής και μετά όταν έγιναν οι αλλαγές, άλλαξε και το παιχνίδι υπέρ μας. Στο τρίτο δεκάλεπτο είχαμε το καλύτερο διάστημά μας, όπου ήμασταν πολύ ανώτεροι σε άμυνα και επίθεση και θεωρώ ότι παίξαμε ολοκληρωμένα ως ομάδα σε αυτό το διάστημα”.

Τι βαθμό θα έβαζε στην ομάδα του; “Συνολικά κάναμε κάποια πράγματα καλά και κάποια όχι. Θα μας έβαζα… C+ γιατί θα μπορούσαμε κάποια πράγματα να τα κάνουμε καλύτερα. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε χάσει πλήρως τα ριμπάουντ και δώσαμε οκτώ επιθετικά στον αντίπαλο. Γενικά πολλά μικρά πράγματα έπρεπε να τα κάνουμε καλύτερα για να κάνουμε πιο εύκολη τη δουλειά μας.

Στο τέλος τους δώσαμε ευκαιρία να μπουν ξανά στο παιχνίδι, αφού χαρίσαμε διαφορά 10-12 πόντων που είχαμε. Τόσο έπρεπε να είναι η νίκη μας, αλλά δεν πειράζει, όσον αφορά το αποτέλεσμα, είχαμε το φινάλε που θέλαμε. Θα δούμε το βίντεο για να δούμε ποια λάθη κάναμε, όπως φυσικά και αυτά που κάναμε σωστά για να τα διατηρήσουμε για τα επόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα”.

Η συνέχεια είναι πολύ απαιτητική σε μια σεζόν που μόλις άρχισε. Η πρόκληση είναι μεγάλη, αλλά… εξιτάρει: “Θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά με συνεχή παιχνίδια, με πολλά ταξίδια και πιο πολλές διπλές αγωνιστικές. Θα είναι δύσκολα για εμάς, αλλά και για όλες τις ομάδες. Είναι μια πρόκληση όμως που θέλουμε”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter