Ταΐζουν ημετέρους με… εκδηλώσεις

Ταΐζουν ημετέρους με… εκδηλώσεις

Άφθονο κρατικό χρήμα σε ανούσια προγράμματα που τρέχουν «γαλάζιοι» εκδότες-επιχειρηματίες

Ο ιδιοκτήτης-επιχειρηματίας της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Θεόδωρος Λουλούδης αποτελεί μια από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις επιχειρηματιών που το δημόσιο χρήμα από τα ταμεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο ρέει διαχρονικά άφθονο προς τις επιχειρήσεις τους μέσω της υλοποίησης διάφορων περίεργων προγραμμάτων και εκδηλώσεων.

Η διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Φροντίζω την καρδιά μου!», που πραγματοποίησε πρόσφατα η «γαλάζια» Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», αποκάλυψε την άνεση με την οποία οι εταιρείες συμφερόντων του κ. Λουλούδη κινούνται επιχειρηματικά στην περιοχή.

Παίχτηκε το θέατρο του παραλόγου

Τρεις εταιρείες στις οποίες ο ίδιος εμφανίζεται μέσα από το ΓΕΜΗ ως μέτοχος, ως μέλος του ΔΣ ή ως σύμβουλος-διαχειριστής, η Synedra OE, η Data Research and Consulting ΑΕ και η Above ΑΕ, συμμετείχαν στη διαδικασία προσφορών για την υλοποίηση της διαδικτυακής ημερίδας για την προστασία της καρδιάς. Η προσφορά της Synedra OE αναδείχτηκε οικονομικότερη και πήρε τη δουλειά με 3.499,28 ευρώ. Η διαδικασία όμως από την περιφέρεια μάλλον θα πρέπει να χαρακτηριστεί θέατρο του παραλόγου, αφού και οι τρεις εταιρείες σχετίζονται με τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Σημειώνεται ότι η έντυπη έκδοση της εφημερίδας χρηματοδοτήθηκε με βάση την περιβόητη λίστα Πέτσα με 9.920 ευρώ και η ηλεκτρονική με 1.860 ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Θ. Λουλούδης, μέλος στο ΔΣ της Data Research and Consulting ΑΕ, εμφανίζεται να συμμετέχει ως μέλος του ΔΣ και στην εταιρεία Ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο – Φροντίδα Υγείας ΑΕ, όπου μέλος μεταξύ των άλλων είναι και ο διευθυντής του γραφείου του κ. Φαρμάκη Ιωάννης Μάκκας, στέλεχος και αναπληρωτής γραμματέας αυτοδιοίκησης της ΝΔ. Η συνύπαρξη των δύο προσώπων στην ίδια εταιρεία ίσως εξηγεί κατά κάποιον τρόπο τις άψογες σχέσεις της εφημερίδας με τον «γαλάζιο» περιφερειάρχη.

Απευθείας ανάθεση εν μέσω πανδημίας

Στις 2.4.2020 και με αφορμή τα μέτρα προστασίας για την πανδημία o «γαλάζιος» περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας δίνει με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία δημοσκοπήσεων Data Research & Consulting AE, συμφερόντων του εκδότη της «Πελοποννήσου», το σκέλος της καμπάνιας για την τηλεφωνική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη πολιτών αντί 24.800 ευρώ.

Στις 22 Ιουνίου 2020 ο κ. Φαρμάκης υπογράφει σύμβαση ύψους 11.005 ευρώ με την Data Research and Consulting ΑΕ για την ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη των αναγκών του ευρωπαϊκού έργου «Cross Border Agrifood Incubators (INCUBA) – Διασυνοριακές Αγροδιατροφικές Θερμοκοιτίδες».

Στις 29 Ιουνίου 2020 ο κ. Φαρμάκης υπογράφει νέα σύμβαση ύψους 89.652 ευρώ με την ίδια εταιρεία για την παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου «Cross Border Agrifood Incubators – INCUBA».

Με τη… βοήθεια και των επιμελητηρίων

Στις 6 Αυγούστου 2020 τo Επιμελητήριο Αχαΐας αποφασίζει έγκριση δαπάνης ύψους 7.350 ευρώ ώστε να καταβληθεί στην Data Research and Consulting ΑΕ για την υλοποίηση του παραδοτέου έργου «D.4.5.3 Capacity building organization for 5 GR SMES» στο πλαίσιο του έργου «Pit stop».

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος, στέλεχος της ΝΔ και υποψήφιος δήμαρχος Πύργου με τη στήριξη της ΝΔ, εγκρίνει δαπάνη 29.698 ευρώ για την εταιρεία Data Research and Consulting ΑΕ με αιτιολογία την «Υποστήριξη συμμετοχής σε τρεις αγροδιατροφικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (Αλβανία και Βουλγαρία)» για το έργο «Balkan Network for Sustainable Innovations in the Agrofood Sector».

Στις 13 Αυγούστου 2019 ο κ. Νικολούτσος ενέκρινε δαπάνη 22.950,40 ευρώ στην Data Research and Consulting για την υλοποίηση πακέτου επικοινωνίας και προβολής δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας κ.λπ.

Οι σχέσεις πάντως της Data Research and Consulting ΑΕ με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εμφανίζονται διαχρονικά ιδιαίτερα καλές καθώς και κατά το παρελθόν απέφεραν στην εταιρεία αρκετά χρήματα. Οπως για παράδειγμα στις 30.12.2015, όταν η Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πλήρωσε στην εν λόγω εταιρεία 146.924,98 ευρώ για την υλοποίηση και την παράδοση του έργου «Fooding».

Κλειστό κλαμπ προμηθευτών – διοργανωτών

«Δυστυχώς όλα αυτά τα προγράμματα με τις περίπλοκες ονομασίες δεν προσφέρουν πλέον ουσιαστικά στην τοπική κοινωνία και την τοπική επιχειρηματικότητα, η οποία στενάζει κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας. Ασχέτως της φιλοσοφίας και των προθέσεων με τις οποίες ξεκίνησαν, αυτά τα προγράμματα έχουν πλέον εξελιχθεί σε έναν κύκλο συντήρησης ενός κλειστού κλαμπ μελετητών – προμηθευτών – διοργανωτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις λανθασμένα δίδονται αυτά τα χρήματα γι’ αυτό τον σκοπό» επισημαίνει στο Documento ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας Κώστας Παπακωνσταντίνου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter