ΤΑΚΙΜ: «Τραγουδάμε αυτά που μας ενώνουν»

ΤΑΚΙΜ: «Τραγουδάμε αυτά που μας ενώνουν»
ΤΑΚΙΜ

Μια μεγάλη παρέα παίζει, τραγουδά και διασκεδάζει στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, την Κυριακή 21 Απριλίου, με αφετηρία τον γνώριμο δυναμικό ήχο της. Μια πανδαισία ήχων που εκτείνεται από την Ελλάδα έως τα Βαλκάνια και την Εγγύς Ανατολή.

Τακίμι (τουρκική takım): σύνολο ανθρώπων που δουλεύουν μαζί. Αυτό κάνουν, με πολλή αγάπη για τη μουσική, ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος στο κλαρίνο, ο Πάνος Δημητρακόπουλος στο κανονάκι, ο Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι και το τραγούδι, ο Γιώργος Μαρινάκης στο βιολί και το τραγούδι, ο Κώστας Μερετάκης στα κρουστά και στο τραγούδι και ο Γιάννης Πλαγιαννάκος στο όρθιο μπάσο. Οι Τακίμ ιδρύθηκαν το 2001 «από την ανάγκη να κάνουμε κάτι ξεχωριστό με τη μουσική που μαζί της μεγαλώσαμε και αγαπάμε. Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά οικείο και ζεστό που να αγκαλιάζει τις μουσικές μας ανάγκες και ταυτοχρόνως να αφορά όλο τον κόσμο» λέει στο Documento o Θωμάς Κωνσταντίνου.

Το ρεπερτόριο των Τακίμ περιέχει στοιχεία από την κοινή μουσική παράδοση της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, με κυριότερα αυτά της Ελλάδας και της Τουρκίας. Στις εμφανίσεις τους παντρεύουν πολλά είδη μουσικής με μοναδικό τρόπο και μας παρασέρνουν σε ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι: από την ελληνική παράδοση και το ρεμπέτικο έως τον έντεχνο ελληνικό ήχο και τις ανατολίτικες μουσικές. Με ποιον τρόπο συνδέονται όλοι αυτοί οι ήχοι μεταξύ τους, ρωτήσαμε τον τραγουδιστή και ουτίστα του συγκροτήματος. «Ολα προέρχονται από την ίδια μάνα και παραμένουν εξίσου ζωντανά και σήμερα. Με τον τρόπο του το κάθε είδος ψυχαγωγεί, διασκεδάζει και προκαλεί ψυχική ανάταση. Ο καθένας επιλέγει αυτό που του ταιριάζει και –γιατί όχι– ίσως και όλα ταυτόχρονα».

Θωμάς Κωνσταντίνου (ΤΑΚΙΜ)
Θωμάς Κωνσταντίνου (ΤΑΚΙΜ)

 

Σήμερα και την επόμενη Κυριακή, λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στα μουσικά μονοπάτια των Τακίμ σε ένα τρίωρο πρόγραμμα γεμάτο μουσικές εκπλήξεις. Εκτός από τις εξαίσιες φωνές της Αρετής Κετιμέ και του Γιάννη Νιάρχου που θα τους συνοδέψουν στις δύο αυτές εμφανίσεις, σήμερα ως special guests θα εμφανιστούν μαζί τους η Ελευθερία Αρβανιτάκη με τον Παναγιώτη Λάμπουρα και στις 21/4 ο Παντελής Θαλασσινός με την Ιφιγένεια Ιωάννου. «Πρόκειται για μουσικούς “συγγενείς” που θα μας κάνουν μια όμορφη επίσκεψη και όλοι μαζί θα τρατάρουμε τον κόσμο τη χαρά που νιώθουμε κάθε φορά που ανταμώνουμε επί σκηνής με τραγούδια αγαπημένα» λέει ο Θ. Κωνσταντίνου.

Λίνα Νικολακοπούλου: «Η ζωή είναι πιο σοφή από εμάς, δεν σου επιτρέπει να επαναπαύεσαι» [Συνέντευξη]

Η Ουμ Καλσούμ και η Φαϊρούζ συναντούν τον Μανώλη Αγγελόπουλο και τον Στέλιο Καζαντζίδη. Από τη Φολέγανδρο και το Ζαγόρι μέχρι την Πόλη και τη Σμύρνη. Από «σμυρνέικα τραγούδια» μέχρι «τραγούδια αρμένικα» για «βράδια εργένικα». «Θέλουμε το κοινό να αισθανθεί όπως κι εμείς, δηλαδή τη χαρά της μουσικής πέρα από ταμπέλες και διαχωρισμούς. Τραγουδάμε αυτά που μας ενώνουν και μας κάνουν όλους μια μεγάλη οικογένεια, μια παρέα, ένα “τακίμι”».

Ιnfo 

Kυριακή 21.4 στον Σταυρό του Νότου (Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος)

Ντανιέλ Μελίνγκο: “Το τάνγκο είναι το μητρικό μου γάλα” -Συνέντευξη στο Docville

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter