Ταλαιπωρία για 17 μαθητές από τη Ρόδο: Έπαθαν τροφική δηλητηρίαση σε εκδρομή στην Πράγα

Ταλαιπωρία για 17 μαθητές από τη Ρόδο: Έπαθαν τροφική δηλητηρίαση σε εκδρομή στην Πράγα

Απίστευτη ταλαιπωρία για μαθητές της τρίτης τάξης του Βενετοκλείου Λυκείου της Ρόδο κατά τη διάρκεια της πενθήμερης εκδρομής τους στην Πράγα.

Από τους 40 μαθητές που συμμετείχαν στην πενθήμερη εκδρομή οι 17 υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση η οποία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα της rodiaki.gr, εξελίχθηκε σε ιογενή γαστρεντερίτιδα. Από τα συμπτώματα δεν γλίτωσαν και δύο εκ των τεσσάρων καθηγητών που συνόδευαν τους μαθητές στην τσεχική πρωτεύουσα. 

Η τρίτη τάξη του Βενετοκλείου Λυκείου αναχώρησε από την Ρόδο για την Πράγα στις 6 Φεβρουαρίου, διαμένοντας σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων της Πράγας. Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, από τη δεύτερη ημέρα της διαμονής μαθητών και καθηγητών στην Πράγα άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα. Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου ενημερώθηκαν σχετικά, αρνούμενοι ότι το περιστατικό συνέβη από υπαιτιότητα τους.

Όταν ζητήθηκε να έρθει γιατρός στο ξενοδοχείο, τους γνωστοποιήθηκε ότι κάτι τέτοιο δε συνηθίζεται και ότι έπρεπε να επισκεφτούν το νοσοκομείο οι ίδιοι οι ασθενείς για να τύχουν εξέτασης και πιθανόν περίθαλψης.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι γονείς των παιδιών οι οποίοι επικοινώνησαν με την ελληνική Πρεσβεία στην Πράγα, ενώ ζητήθηκε και η παρέμβαση του προξένου της Τσεχίας στην Ρόδο, Μανώλη Μαρκόπουλου

Μετά από την ενημέρωση των γιατρών όντως διαπιστώθηκε ότι υπέστησαν αρχικά τροφική δηλητηρίαση η οποία στη συνέχεια εξελίχθηκε σε ιογενή γαστρεντερίτιδα. Πολλά από τα παιδιά που νόσησαν ακολουθούν θεραπεία στο σπίτι τους και αναρρώνουν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter