Tαλαιπωρία για εκατοντάδες οδηγούς στον Προμαχώνα – Άνοιξαν τα σύνορα για τους εγκλωβισμένους Σέρβους (Video)

Tαλαιπωρία για εκατοντάδες οδηγούς στον Προμαχώνα – Άνοιξαν τα σύνορα για τους εγκλωβισμένους Σέρβους (Video)

Εκατοντάδες οδηγοί ήταν για ώρες εγκλωβισμένοι στον μεθοριακό σταθμό της χώρας μετά την απόφαση να κλείσουν τα σύνορα για τους Σέρβους επισκέπτες. 

Συγκεκριμένα, περίπου επτά χιλιόμετρα ουρά οχημάτων σχηματίστηκε στο τελωνείο του Προμαχώνα, το μοναδικό σημείο από το οποίο μπορούν να εισέλθουν οδικώς στη χώρα επισκέπτες από τη Σερβία. Οι Σέρβοι τουρίστες ήταν για ώρες εγκλωβισμένοι στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, με εκατοντάδες αυτοκίνητα να καταφθάνουν κυρίως από το Βελιγράδι για να προλάβουν το lockdown που θα ίσχυε από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Τελικά, λίγο μετά τις 8 το πρωί κι ενώ στο σημείο επιχειρούσε μεγάλη ένταση, τα σύνορα άνοιξαν και επετράπη προσωρινά η είσοδος στους εγκλωβισμένους οδηγούς ώστε να περιοριστούν οι τεράστιες ουρές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΡΤ οι Σέρβοι ταξιδιώτες που είναι στον Προμαχώνα θα είναι αναγκασμένοι να παρουσιάσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα που έχουν συμπληρώσει, ενώ θα τους γίνουν και τα απαραίτητα τεστ.

Εννέα πόλεις σε καραντίνα

Τις τελευταίες εβδομάδες η κατάσταση στη Σερβία με τον κορονοϊό έχει επιδεινωθεί αρκετά, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να μπει σε καραντίνα το Βελιγράδι.

Σύμφωνα με το τελευταίο ανακοινωθέν χθες προστέθηκαν 325 νέα κρούσματα κορονοϊού και απεβίωσαν οχτώ ασθενείς. Ο θάνατοι από την εκδήλωση της πανδημίας έφτασαν τους 306, ενώ έχουν νοσήσει συνολικά 15.829 άτομα.

Στο μεταξύ, άλλες τέσσερις πόλεις τέθηκαν χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και έτσι έφτασαν τις εννέα οι πόλεις στις οποίες επιβλήθηκαν μέτρα περιορισμού για την αποτροπή έξαρσης του κορονοϊού.

Στο Βελιγράδι από προχθες άρχισε να επιβάλλεται η απαγόρευση συγκεντρώσεων πέραν των 500 ατόμων σε ανοιχτούς χώρους και ο συγχρωτισμός άνω των 100 ατόμων στους κλειστούς. Επίσης, οι καφετερίες, τα κέντρα διασκέδασης και τα κλαμπ λειτουργούν πλέον μέχρι τις 11:00 το βράδυ, ενώ διενεργούνται έλεγχοι από υπηρεσίες του δήμου για τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 80% των νέων κρουσμάτων προέρχεται από το Βελιγράδι. Το κλειστό στάδιο «Arena» άρχισε να μετατρέπεται, από τον στρατό, σε «Covid-19 νοσοκομείο» και θα χρησιμοποιηθεί για τη νοσηλεία ήπιων περιπτώσεων. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter