Ταλαιπωρία για τους επιβάτες σε μεγάλο αεροδρόμιο της Ευρώπης – Απεργεί το προσωπικό ασφαλείας

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες σε μεγάλο αεροδρόμιο της Ευρώπης – Απεργεί το προσωπικό ασφαλείας

Καθυστερήσεις και πολύωρη αναμονή στις ουρές περιμένουν τους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο El Prat της Βαρκελώνης σήμερα, πρώτη ημέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων που κήρυξε το προσωπικό ασφαλείας.

Το αεροδρόμιο El Prat, το δεύτερο αεροδρόμιο στην Ισπανία με την περισσότερη κίνηση, μετά το Barajas στη Μαδρίτη, αποτελεί σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο για τα διεθνή τουριστικά γραφεία και τους τουρίστες που ταξιδεύουν για τις περιοχές κατά μήκος των βορειοανατολικών ακτών της χώρας.

Η αναμονή προκειμένου οι επιβάτες να περάσουν στις αίθουσες αναχωρήσεων ξεπερνά τη μία ώρα σε ορισμένα τμήματα του αεροδρομίου σήμερα, όπως καταγγέλλουν οι ταξιδιώτες.

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Eulen, παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στο αεροδρόμιο, πραγματοποίησαν σήμερα στάσεις εργασίας διάρκειας μιας ώρας διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν κηρυχθεί για την 6η, 7η, 11η και 13η Αυγούστου, ενώ απειλούν ότι θα κατέβουν σε απεργία από την 14η Αυγούστου εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου Aena απάντησε ήδη ότι ενδέχεται να επιβάλει κυρώσεις στην Eulen διότι δεν κατάφερε να τηρήσει τους όρους παροχής των υπηρεσιών της έπειτα από πολλές ημέρες πολύωρης αναμονής στο El Prat τον Ιούλιο, κατά τη διάρκεια μιας κινητοποίησης που η Aena περιέγραψε ως «αδέσποτη απεργία».

Τουλάχιστον 1.000 επιβάτες έχουν χάσει τις πτήσεις τους στο αεροδρόμιο El Prat από τα τέλη Ιουλίου εξαιτίας των κινητοποιήσεων του προσωπικού ασφαλείας, σύμφωνα με την Ένωση Εταιρειών Πολιτικής Αεροπορίας της Ισπανίας (Aceta).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter