Ταμείο για λίγους

Ταμείο για λίγους

Ενώ η πανδημία δείχνει τα δόντια της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει στον νου της παρά μόνο την όσο μεγαλύτερη ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών. Ετσι ανοίγει το λιανεμπόριο υπό όρους στην έξαρση της πανδημίας, παρότι το κράταγε κλειστό όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα ήταν απείρως καλύτερα, και συγχρόνως ετοιμάζεται για το μεγάλο πάρτι με τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας με τον υπερφίαλο τίτλο «Ελλάδα 2.0».

Με όρους δανεισμού και επιχορήγησης από την Ε Ε που κρύβει ο πρωθυπουργός και οι «άριστοι» συνεργάτες του –όροι που ουσιαστικά αποτελούν ένα πέμπτο μνημόνιο– προσπαθεί η κυβέρνηση να περάσει και πάλι επικοινωνιακά ότι μεταρρυθμίζει την οικονομία. Μόνο που ούτε στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας επέρχεται οποιαδήποτε αλλαγή ούτε η απασχόληση ενισχύεται.

Γιατί είναι αστείο να υποστηρίξει κάποιος ότι με 33.000 νέες θέσεις εργασίας τον χρόνο, με ταβάνι τις 200.000, με μόνο €760 εκατ. για ενίσχυση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας, όταν καταγράφεται μείωση των θέσεων εργασίας κατά 25.000 τον μήνα, θα επιτευχθεί τέτοια σοβαρή ανάπτυξη της οικονομίας που να μπορέσουν να ανασάνουν οι ελληνικές οικογένειες.

Γιατί για ακόμη μία φορά χάνεται η ευκαιρία για πραγματική αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας και… κατά τύχη στην εξουσία βρίσκεται και πάλι μια κυβέρνηση της Δεξιάς.

Η παρουσίαση από τον Κυρ. Μητσοτάκη του κυβερνητικού σχεδίου για το πού θα κατευθυνθούν τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάπτυξης είναι αποκαλυπτική.

Με το σχέδιο Πισσαρίδη να έχει την τιμητική του και πάλι θα ωφεληθούν οι λίγοι φίλοι της κυβέρνησης, με την πραγματική οικονομία να λαμβάνει και αυτήν τη φορά ψίχουλα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter