Ταμείο Μολυβιάτη Νο2: Το ΥΠΟΙΚ άνοιξε λογαριασμό για δωρεές ιδιωτών υπέρ των πληγέντων

Ταμείο Μολυβιάτη Νο2: Το ΥΠΟΙΚ άνοιξε λογαριασμό για δωρεές ιδιωτών υπέρ των πληγέντων

Από το Ταμείο Μολυβιάτη για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο με τους 67 νεκρούς, τους ερανικούς λογαριασμούς για τους πυρόπληκτους στο Μάτι των 102 νεκρών περάσαμε στο Ταμείο Μολυβιάτη «νούμερο 2», καθώς το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την Τετάρτη 11 Αυγούστου ότι άνοιξε λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος για την ενίσχυση των πυρόπληκτων.

Διαβάστε επίσης: Ο… κουβάς με τις δωρεές

Πιο συγκεκριμένα, ειδικός λογαριασμός στην Τράπεζα της Ελλάδος, με τίτλο «Λογαριασμός Κρατικής Αρωγής- Εισφορές Ιδιωτών» του ν. 4797/2021 (Α’ 66), στον οποίο μπορούν να κατατίθενται δωρεές για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων και δράσεων στήριξης και ενίσχυσης πληγέντων από φυσικές καταστροφές, ανοίχθηκε σήμερα κατοπιν σχετικής απόφασης του ΥΠΟΙΚ.

Ο κωδικός ΙΒΑΝ του ειδικού λογαριασμού είναι: GR 9501000230000002341227461.

Σε ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρεται: «Στην κρίσιμη μάχη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πυρκαγιών και την αποκατάσταση του φυσικού πλούτου της χώρας μας, μπορούμε να συνδράμουμε όλοι. Είναι μια δοκιμασία που επιβάλλει υπευθυνότητα και ενότητα. Η έμπρακτη αλληλεγγύη πολιτών και επιχειρήσεων, στον βαθμό που ο καθένας και η καθεμία μπορούν να προσφέρουν, είναι πολύτιμη.

Οι πόροι που θα κατατεθούν κατά την τρέχουσα περίοδο, θα διατεθούν, σε ένα πλαίσιο διαφάνειας και λογοδοσίας, σε στοχευμένες δράσεις στήριξης και ενίσχυσης των πληγέντων από τις πυρκαγιές και αποκατάστασης των δασικών και άλλων οικοσυστημάτων, οι οποίες και θα ανακοινώνονται δημόσια».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter