Τανγκό για έξι στο νησί

Τανγκό για έξι στο νησί

Στην αφετηρία της Premier League συνωστίζονται, μεταξύ πολλών άλλων φιλόδοξων, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ και η πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι, έτοιμες να συνεχίσουν το περυσινό τανγκό. Εάν περνούσε από το χέρι τους, θα αντάλλασσαν ευχαρίστως στέμματα!

Οι «κόκκινοι» του λιμανιού ονειρεύονται το εγχώριο σκήπτρο που τους ξεφεύγει πεισματικά από το μακρινό 1990, ενώ οι ζάπλουτοι Άραβες που υπογράφουν τις γαλάζιες επιταγές στο ‘Ετιχαντ έχουν βάλει πλώρη για πανευρωπαϊκή κυριαρχία. Οι αστραφτερές στολές που φόρεσαν την περασμένη άνοιξη ο Γύργκεν Κλοπ και ο Πεπ Γουαρδιόλα τους πέφτουν άβολες.

Αλλά και πώς να βολευτεί η Τότεναμ μέσα στο καπέλο της φιναλίστ του Champions League, εφ’ όσον μετράει 58 χρόνια από τον τελευταίο της τίτλο εντός των τειχών; Τι δουλειά έχουν στο κακοφωτισμένο λίβινγκ ρουμ του Εuropa League η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ, με 20+13 πρωταθλήματα Αγγλίας στο παλμαρέ τους; Πού βαδίζει η Τσέλσι, κάτοχος του Εuropa αλλά εγκλωβισμένη σε ευρωπαϊκή καραντίνα για παραβιάσεις του οικονομικού κανονισμού; Πώς θα στριμωχτούν πάλι έξι μεγαθήρια στις τέσσερις θέσεις που οδηγούν στο χρυσοποίκιλτο σαλόνι των μεγάλων;

Το φετινό πάρε δώσε έκρυβε ελάχιστα πυροτεχνήματα και δεν φαίνεται να επιφυλάσσει άλλες εκπλήξεις, αφού το μετεγγραφικό «παράθυρο» κλείνει (για την Αγγλία) στα τέλη της εβδομάδας, λίγες ώρες πριν την σέντρα: Λίβερπουλ ενάντια στη νεοφώτιστη Νόριτς, απόψε, βράδυ Παρασκευής στο Άνφιλντ (10μμ).

Τα πρώτα ντέρμπι της χρονιάς καταφτάνουν σαν καλοκαιρινή ριπή: Μάντσεστερ Γ.-Τσέλσι το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής, Μάντσεστερ Σ.-Τόττεναμ στις 17 του μήνα, Λίβερπουλ-Άρσεναλ στις 24, όλοι από νωρίς στα βαθιά ώστε να μη μείνει κανείς παραπονεμένος.

Μόνο ένας από τους έξι μνηστήρες άλλαξε προπονητή. Η Τσέλσι άφησε τον Μαουρίτσιο Σάρι να επιστρέψει στην πατρίδα του για λογαριασμό της «Κυρίας» Γιουβέντους και έδωσε την καρέκλα του στον εμβληματικό Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο του «Προσώπου του Καλοκαιριού». Ο 41χρονος Λάμπαρντ έπαιξε 13 χρόνια στο Στάμφορντ Μπριτζ, φόρτωσε τα αντίπαλα δίχτυα με 147 γκολ, αλλά το προπονητιλίκι θα το μάθει στου κασίδη το κεφάλι, αφού μετράει μόλις ένα έτος προϋπηρεσίας. Το αγροτικό του το έκανε στην ταπεινή Ντέρμπι.

Η Τσέλσι βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, αφού έχασε το πολύτιμο πετράδι της, τον Εντέν Αζάρ που πουλήθηκε στη Ρεάλ. Το μπλόκο της FIFA την υποχρέωσε να ανασυγκροτηθεί εκ των ενόντων, με μοναδική προσθήκη τον 20χρονο Αμερικανό Πούλισιτς, ο οποίος έπαιξε το προηγούμενο εξάμηνο δανεικός στη «μαμά» Ντόρτμουντ. Είναι καλός, αλλά όχι Αζάρ.

Η πρωταθλήτρια του 2018 και 2019 Μάντσεστερ Σίτι αποχαιρέτησε τον αρχηγό της, Βενσάν Κομπανί, που ανέλαβε διπλό ρόλο παίκτη-προπονητή στην Άντερλεχτ, ωστόσο ενίσχυσε το «τίκι τάκα» της με τον Μαδριλένο χαφ Ρόδρι, από την Ατλέτικο (68 εκ. ευρώ) και πήρε και τον αμυντικό Κανσέλο από τη Γιουβέντους. Έχασε, ωστόσο, τον Λιρόι Σανέ με σοβαρό τραυματισμό. Η νταμπλούχος Σίτι κατέκτησε στα πέναλτι τον πρώτο τίτλο της νέας σεζόν, νικώντας στο Ουέμπλεϊ τη Λίβερπουλ.

Η Τόττεναμ του Μαουρίσιο Ποτσετίνο άνοιξε μετά από καιρό το πουγκί της, για να φέρει στο καινούριο της «παλάτι» τον πολυτάλαντο Γάλλο Τανγκί Ν’Ντομπελέ, αλλά και τον Αργεντινό Τζιοβάνι Λο Σέλσο. Ήταν οι πρώτες μετεγγραφές της μετά από 1,5 χρόνο! Οι «πετεινοί» πούλησαν τον διεθνή Τρίπιερ στην Ατλέτικο, αλλά έδιωξαν τις σειρήνες που φλέρταραν τον Έρικσεν.

Η Λίβερπουλ ούτε πήρε κανέναν ούτε έδωσε κανέναν: οι θριαμβευτές της Μαδρίτης ετοιμάζονται να παρελάσουν σύσσωμοι με το ευρωπαϊκό τρόπαιο μπροστά στους προβολείς του Άνφιλντ στο ματς της πρεμιέρας. Ίσως αργήσει λίγο να βρει τον περυσινό ρυθμό της, αφού ζει ακόμη το μεθύσι του τίτλου.

Η Άρσεναλ του Ουνάι Έμερι τόλμησε την πιο ακριβή κίνηση του καλοκαιριού, με την απόκτηση του εξτρέμ Νικολά Πεπέ από τη Λιλ έναντι 80 εκ. ευρώ. Δανείστηκε και τον μέσο Ντάνι Θεμπάγιος από τη Ρεάλ, πήρε τον Νταβίντ Λουίζ από την Τσέλσι, αλλά η άμυνα της θα αρχίζει και θα τελειώνει στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Τέλος, η Γιουνάιτεντ έδωσε γεμάτο πορτοφόλι στον Όλε Γκούναρ Σόλσγιαερ, αλλά το τοξικό κλίμα της αποθαρρύνει πολλούς. Η μεγάλη της μεταγραφή ήταν ο πανάκριβος στόπερ Χάρι Μαγκουάιρ από τη Λέστερ, με αντίτιμο σχεδόν 90 εκατομμύρια ευρώ. Αγόρασε και τον φέρελπι αμυντικό Άρον Ουάν-Μπισάκα από την Κρύσταλ Πάλας, αλλά έστειλε τον Ρομέλου Λουκάκου στην Ίντερ και δεν φρόντισε για αντικαταστάτη. Ο Ερέρα μετακόμισε στο Παρίσι, αλλά ο περιζήτητος Πολ Πογκμπά παραμένει κάτοικος Μάντσεστερ μέχρι νεωτέρας.

Το όνομα που ακούστηκε το τελευταίο 10ήμερο στο νησί περισσότερο από κάθε άλλο ήταν αυτό του Πάουλο Ντιμπάλα, αλλά ο Αργεντινός μέσος έμεινε στη Γιουβέντους, αφού τα περίπλοκα ζητήματα των εμπορικών δικαιωμάτων του του έκοψαν το δρόμο προς το ταραγμένο Ολντ Τράφορντ και αργότερα προς την Τότεναμ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter