Τανζανία: Στους 85 οι νεκροί από την έκρηξη βυτιοφόρου

Τανζανία: Στους 85 οι νεκροί από την έκρηξη βυτιοφόρου

Ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης βυτιοφόρου φορτηγού με καύσιμα στην Τανζανία αυξήθηκε χθες Τετάρτη στους 85 νεκρούς, καθώς από το βράδυ της Δευτέρας δέκα άνθρωποι υπέκυψαν στα βαριά τραύματα που είχαν υποστεί.

Η καταστροφή έγινε το πρωί του Σαββάτου στην κοινότητα Μσάμβου, στην περιφέρεια της Μορογκόρο, πόλης που απέχει περίπου 200 χλμ. δυτικά της οικονομικής πρωτεύουσας Νταρ ες Σαλάμ, σ’ έναν από τους κύριους οδικούς άξονες της χώρας.

Ένας εκπρόσωπος του εθνικού νοσοκομείου της Νταρ ες Σαλάμ, ο Αμινιέλ Αλιγκεσά, ανέφερε χθες ότι επτά από τους τραυματίες απεβίωσαν, γεγονός που ανέβασε τον απολογισμό σε 82 νεκρούς. Αργότερα όμως ο περιφερειάρχης της Μορογκόρο, ο Στίβεν Κέμπουε, έδωσε νεότερο, βαρύτερο απολογισμό: «Σημειώθηκαν τρεις επιπλέον θάνατοι σήμερα», εξήγησε.

Άλλοι περίπου τριάντα άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται, οι 16 εκ των οποίων βρίσκονται στην εντατική.

«Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να σωθούν οι ζωές των τραυματιών», διαβεβαίωσε ο Αλιγκεσά.

Τα θύματα ήταν οδηγοί μοτοταξί και διερχόμενοι που πήγαν να μαζέψουν καύσιμο που διέρρεε από το βαρύ φορτηγό, που ανατράπηκε όταν προσπάθησε να αποφύγει μοτοσικλέτα καθώς το προσπερνούσε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Κάποιος προσπάθησε να αφαιρέσει την μπαταρία του φορτηγού και προκάλεσε ανάφλεξη του καυσίμου που είχε χυθεί, ανέφεραν ο περιφερειάρχης της Μορογκόρο κι ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Ο τανζανός πρωθυπουργός Κασίμ Μαζαλίουα δήλωσε την Κυριακή ότι συστήθηκε επιτροπή έρευνας για να εξακριβώσει εάν υπήρξε παράλειψη καθήκοντος από κρατικούς θεσμούς ή αξιωματούχους στη διαχείριση της καταστροφής. Η επιτροπή αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα πρώτα ευρήματά της αύριο Παρασκευή.

Οι τραγωδίες του είδους δεν είναι σπάνιες στην αφρικανική ήπειρο. Στις αρχές Ιουλίου, στην κεντρική Νιγηρία, τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 100 άλλοι τραυματίσθηκαν όταν πολίτες πήγαν να μαζέψουν καύσιμο που διέρρεε από βυτιοφόρο το οποίο είχε ανατραπεί αλλά ανεφλέγησαν με αποτέλεσμα να εκραγεί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter