Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Task Force, τώρα και στην Δημοκρατική Συμπαράταξη!

Μπορεί ο ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς να αργεί, οι κουβέντες όμως περί αλλαγής συμβόλων στη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗΣΥ), ενόψει του συνεδρίου, ξεκίνησαν ήδη.

Το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο (ΚΣΣ) της ΔΗΣΥ, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, με παρόντες όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και κινήσεων που την συγκροτούν – συμπεριλαμβανομένου του ανανεωμένου και… άνευ μύστακος, Γιώργου Παπανδρέου – κατέληξε στην απόφαση να δημιουργηθεί μία ομάδα Task Force, που θα ανακοινωθεί την Δευτέρα, με στελέχη τα οποία θα αναλάβουν τόσο τις προσυνεδριακές διαδικασίες για την πραγματοποίηση 13 περιφερειακών συνεδρίων - ένα για κάθε περιφέρεια της χώρας - όσο και τα «εγκαίνια» της συζήτησης για τη δημιουργία ενός νέου κοινού συμβόλου.

Και μπορεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, να δήλωσε στο Documentonews.gr ότι στο κόμμα «δεν είμαστε δογματικοί, αλλά ανοιχτοί σε κάθε δημοκρατική διαβούλευση και συζήτηση», ωστόσο, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι έτσι και… εξαφανιστεί ο πράσινος ήλιος από το σήμα, θα υπάρξουν γκρίνιες και αντιδράσεις, τόσο από στελέχη όσο και από τη βάση! Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, η Task Force της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να μην έχει τα άδοξα αποτελέσματα της άλλης που είχε έρθει να σώσει τη χώρα… πνίγοντάς την στις επενδύσεις!

Επί της ουσίας, φαίνεται ότι οι αρχηγοί των κομμάτων και κινήσεων της ΔΗΣΥ κατόρθωσαν να λύσουν τις διαφορές τους ως προς τα οργανωτικά του συνεδρίου και κατέληξαν ότι θα είναι συντακτικό, δηλαδή προγραμματικό, ιδεολογικό και αξιακό, το οποίο θα απαρτίζουν 3.000 σύνεδροι – 1.500 εκλεγμένοι από την κοινωνία, με διαδικασίες που θα ανοίξει η ΔΗΣΥ και 1.500 που θα προέρχονται από θεσμικούς φορείς, δηλαδή αυτοδιοίκηση, συνδικάτα, επιστήμονες και νεολαία. Και υπολογίζουν ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουνίου, άνευ απροόπτου, φυσικά, εκλογικού ή άλλου… 

Αναλυτικά η απόφαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (23-03-2017):

Συνήλθε σήμερα το Κ.Σ.Σ. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και συζήτησε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την πορεία προς το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και αποφάσισε τα ακόλουθα.

1. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη υποστηρίζει την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής ενοποίησης και αντιτίθεται στις λογικές της Ευρώπης των πολλαπλών επιλογών και ταχυτήτων.

2. Επισημαίνει και πάλι τους κινδύνους από την παράταση της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας στην Οικονομία που δημιουργούν οι Κυβερνητικοί χειρισμοί, με δυσβάστακτο κόστος για όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν κτυπηθεί από την κρίση.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καλεί αυτούς που διαμόρφωσαν το αδιέξοδο, να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη ψήφισης των νέων δυσμενών μέτρων, όταν θα έρθουν στην Βουλή.

Συνένοχοι στα αδιέξοδά τους δεν θα γίνουμε.

Καλεί και τους εταίρους της χώρας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επιδείξουν την αναγκαία ευελιξία για το τέλος της αβεβαιότητας.

3. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταδικάζει κάθε ακραία φωνή στην Ευρώπη, απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται. Ιδιαίτερα μάλιστα παραγόντων όπως ο Πρόεδρος του Eurogroup, που θα έπρεπε να σέβεται τον θεσμικό του ρόλο και όχι να προβαίνει σε υποτιμητικές δηλώσεις για λαούς της Ευρώπης.

4. Τη διοργάνωση Συντακτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το οποίο θα διεξαχθεί στο τέλος Ιουνίου του 2017.

Το Συνέδριο θα είναι ανοιχτό στην Κοινωνία, μαζικό και Δημοκρατικό. Ένα πολιτικό και προγραμματικό Συνέδριο.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η διαμόρφωση του σύγχρονου, προοδευτικού, Ευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού Προγράμματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και η εμβάθυνση της Οργανωτικής λειτουργίας της.

5. Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει:

Την φυσιογνωμία, την στρατηγική και τις κεντρικές επιλογές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Το Πρόγραμμα «Ελλάδα», ως σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις ρηξικέλευθες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που συμβάλλουν στην υλοποίησή του.

Την εισήγηση για τις αρχές και την δομή της Οργανωτικής λειτουργίας (κεντρική και περιφερειακή) της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Τις πολιτικές και τις πρωτοβουλίες μας για την Νέα Γενιά.

Την ενιαία πολιτική ταυτότητα της Συμπαράταξης (νέο σύμβολο, νέο όργανο κλπ).

6. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκροτείται στην φάση αυτή ως ενιαίος πολυκομματικός φορέας, που εκφράζει τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κέντρου, της πολιτικής οικολογίας.

Το Συνέδριο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της στρατηγικής μας επιλογής, για την δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, με την εκλογή του επικεφαλής του από την κοινωνική βάση.

7. Συστήνεται Ομάδα εργασίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία θα εισηγηθεί έως 9/04/2017 στο Κεντρικό Συμβούλιο την εξειδίκευση του οδικού χάρτη των διαδικασιών της πορείας προς το Συνέδριο μας.

8. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ανεξάρτητα στελέχη του κεντροαριστερού χώρου να συμμετάσχουν στις διαδικασίες του Συνεδρίου μας και στην υλοποίηση του κοινού στρατηγικού μας στόχου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.