Τάσος Κοκκώνης: Δεν τρώμε κουτόχορτο

Τάσος Κοκκώνης: Δεν τρώμε κουτόχορτο

Ο φοιτητής και ελεύθερος επαγγελματίας γράφει για την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια, τη γιγάντωση της ανεργίας, τους μισθούς γαλέρας για τους εργαζόμενους, την ωμή καταστολή: ο Πινοσέτ σε νεοδημοκρατική συσκευασία.  

Οι νέοι και οι νέες είναι αυτοί που πρώτοι θα φέρουν αντίρρηση, είναι αυτοί που πρώτοι θα αντισταθούν, είναι αυτοί που πρώτοι δεν θα συµµορφωθούν µε κάθε πολιτική στέρησης ελευθεριών και δικαιωµάτων.

Είναι φανερό ότι το µεγάλο πρόβληµα και το άγχος της κυβέρνησης λέγεται νεολαία. Από την αρχή της κυβερνητικής της θητείας οι πολιτικές της Νέας ∆ηµοκρατίας είχαν στόχο τη νεολαία. Η κατάργηση του ασύλου στις σχολές, οι αναίτιες επιθέσεις της αστυνοµίας σε πλατείες, η καταστολή σε κινηµατογράφους και κέντρα διασκέδασης, η στοχοποίηση της νέας γενιάς ως κύριου υπαιτίου για την έξαρση της πανδηµίας για να καλύψει η κυβέρνηση την ανικανότητά της να διαχειριστεί το πρόβληµα. Ολα αυτά (όπως και πολλά άλλα) έχουν στόχο να χειραγωγήσουν τη νεολαία αλλά και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώµη δηµιουργώντας µια µορφή κοινωνικού αυτοµατισµού.

Είµαστε η γενιά που µεγαλώνει µέσα στην κρίση µε αβεβαιότητα για το µέλλον, µε µεγάλα ποσοστά ανεργίας, µε µισθούς γαλέρας και χωρίς εργασιακά δικαιώµατα. Οµως αυτό δεν σηµαίνει ότι παύουµε να ελπίζουµε και να παλεύουµε για ένα καλύτερο αύριο. Οπότε καλά θα κάνει η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση να καταλάβει ότι δεν µας έχει στο τσεπάκι της και δεν υποτασσόµαστε, δεν θα γίνουµε τα «καλά παιδιά» που θέλουν, δεν τρώµε κουτόχορτο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter