Τασούλας για τα ρήγματα στη Βουλή: Δεν λένε ψέματα τα «Νέα», αλλά το κτίριο είναι ασφαλές

Τασούλας για τα ρήγματα στη Βουλή: Δεν λένε ψέματα τα «Νέα», αλλά το κτίριο είναι ασφαλές
Φωτογραφία αρχείου

Καθησυχαστικός παρουσιάστηκε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής μετά το δημοσίευμα των «Νέων» και τις δηλώσεις του ομότιμου καθηγητή Αντισεισμικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ, Παναγιώτης Καρύδης, περί ρηγματώσεων στο κτίριο της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρύδης αναλύει στην εφημερίδα προβληματικές παραμέτρους που αφορούν την ευστάθεια του κτιρίου, κάνοντας λόγο για 10 ρηγματώσεις στο εσωτερικό συν μία από την πλευρά της κύριας εισόδου πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, η οποία «μπορεί να οφείλεται και στα έργα που έγιναν για την υπογειοποίηση του πάρκινγκ».

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες με αφορμή τις δηλώσεις του καθηγητή, ο Κωνσταντίνος Τασούλας υποστήριξε ότι «το ρεπορτάζ δεν είναι ψεύτικο», αλλά «δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας ή συναγερμού για τη στατικότητα του κτιρίου και του γκαράζ της Βουλής». Τόνισε δε ότι το κτίριο είναι ασφαλές, προσθέτοντας πως κάθε έργο που έχει γίνει έχει ενισχύσει τη στατικότητα του Κοινοβουλίου. «Και το γκαράζ και το γυάλινο σκέπαστρο έχουν βελτιώσει την κατάσταση, δεν είναι δημιουργοί νέων προβλημάτων» εξήγησε.

Ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε, επίσης, ότι ο καθηγητής χρησιμοποιεί στις διατυπώσεις του αρκετά συχνά τις λέξεις «μπορεί» και «ίσως». «Καλοδεχούμενες οι καλοπροαίρετες ανησυχίες» ανέφερε και συμπλήρωσε πως η μελέτη στην οποία αναφέρεται ο Π. Καρύδης έγινε πριν 15 χρόνια.

Υπενθύμισε πως τον Ιούλιο του 2019, επ΄ αφορμή του σεισμού που είχε γίνει, η τεχνική υπηρεσία της Βουλής εκτίμησε ότι το κτίριο είναι λειτουργικό. «Έκαναν έλεγχο. Έχουν εντοπίσει χαρακιές, ρωγμές. Τα έχουν μετρήσει και παρακολουθούμε την εξέλιξη τους. Είναι επιφανειακές οι ρηγματώσεις» υπογράμμισε και «διόρθωσε» τον καθηγητή, λέγοντας: «Δεν υπάρχουν μπαζώματα, η κατασκευή του γκαράζ ενίσχυσε τη στατικότητα, την οποία και παρακολουθούμε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter