Τασούλας: Θα εφαρμοστεί η νομιμότητα εάν Πολάκης – Τζανακόπουλος συμμετάσχουν στην Προανακριτική

Τασούλας: Θα εφαρμοστεί η νομιμότητα εάν Πολάκης – Τζανακόπουλος συμμετάσχουν στην Προανακριτική

Ο πρόεδρος της Βουλής προανήγγειλε την εφαρμογή της νομιμότητας στην περίπτωση που οι Π. Πολάκης και Δ. Τζανακόπουλος προσπαθήσουν να συμμετέχουν στην εξέταση του Κ. Φρουζή κατά την επόμενη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής.

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Κ. Τασούλας χαρακτήρισε «παρακμιακά φαινόμενα» τις δηλώσεις του Π. Πολάκη πως δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την Επιτροπή και πως θα λάβει μέρος στις εργασίες της. «Ειναι εσφαλμένη και παρακμιακή πρακτική αυτή, πρέπει να εκλείψει από το Κοινοβούλιο» είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Αυτά τα θέματα θα λυθούν θεσμικά και όχι ακτιβιστικά. Ούτε με απειλές ούτε με τραμπουκισμούς. Όλα αυτά είναι παρακμιακά φαινόμενα και δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν».

Επισήμανε δε ότι «η Βουλή θα απαντήσει με την νομιμότητα και τον κανονισμό» στην περίπτωση που οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραμείνουν ανένδοτοι και παρευρεθούν εντός της αίθουσας που θα διεξαχθεί η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, σχολιάζοντας παράλληλα πως «η δύναμη της πειθούς είναι πιο συναρπαστική». «Το θέμα θα λυθεί με βάση τους κανόνες της Δημοκρατίας όχι με τσαμπουκάδες και φωνές» ανέφερε, ελπίζοντας ότι «δεν θα φτάσουμε στο σημείο παρέμβασης της φρουράς»

Ως προς την επιστολή του Αλ. Τσίπρα, ο Κ. Τασούλας υποστήριξε πως δεν θα στείλει την επιστολή για την αντικατάσταση των δύο βουλευτών εάν πείσει τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την απαντητική του επιστολή. «Αν όχι το deadline για να στείλω την επιστολή με την οποία θα ζητώ την αντικατάσταση των δύο μελών είναι η Παρασκευή. Δεν είναι εξώδικο, είναι επιστολή πρέπει να την απαντήσουμε νομικά και πολιτικά όχι με ακτιβισμό» σημείωσε και εξέφρασε την αισιοδοξία πως υπάρχουν λύσεις, οι οποίες μπορεί να προκύψουν μέχρι την επόμενη Τρίτη.

Για το επιχείρημα του Αλ. Τσίπρα περί αποκλειστικής αρμοδιότητας της Ολομέλειας για να αποφανθεί επί της εξαίρεσης των Πολάκη – Τζανακόπουλο, ο πρόεδρος της Βουλής αντέτεινε ότι είναι άλλο πράγμα η συγκρότηση των Επιτροπών και άλλο η σύνθεσή τους. Επίσης, σχολιάζοντας την απόρριψη της απόφασης εξαίρεσης των δύο βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τασούλας παραλλήλισε την κατάσταση με τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που εγείρει η αντιπολίτευση σε προς ψήφιση νομοσχέδια.

«Κάθε φορά που η αντιπολίτευση χάνει μια ψηφοφορία για την αντισυνταγματικότητα δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάτσει ξαπλωμένη μέσα στην αίθουσα και να μη φεύγει μέχρι οι άλλοι που ψήφισαν αντίθετα να αλλάξουν γνώμη, δεν λύνονται έτσι αυτά τα θέματα», ήταν τα λόγια του Κ. Τασούλα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter