Ταξίδι στον Τιτανικό (Photos)

Ταξίδι στον Τιτανικό (Photos)

Τουριστικό ταξίδι για λίγους θα γίνει από το 2018 το ναυάγιο του Τιτανικού, καθώς η βρετανική εταιρεία «Blue Marble Private» θα αρχίσει να διοργανώνει επισκέψεις στο βάθος του Ατλαντικού ωκεανού, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της.

Το ταξίδι θα γίνεται με δύο μίνι υποβρύχια, τα «Cyclops 2» της αμερικανικής εταιρείας «OceanGate», με το καθένα από τα οποία θα μπορούν να ταξιδεύουν πέντε άτομα.

Οι πλούσιοι και θαρραλέοι τουρίστες θα μεταβαίνουν με ελικόπτερο από τον Καναδά σε ειδικό κρουαζιερόπλοιο που θα βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τον Τιτανικό και από εκεί θα επιβιβάζονται στα μίνι υποβρύχια.

Οι τουρίστες θα κατεβαίνουν σε βάθος 4.000 χιλιομέτρων, όπου βρίσκεται σήμερα ο Τιτανικός και θα μπορούν να απολαύσουν το θέαμα του πιο φημισμένου ναυαγίου της ιστορίας, για μία εβδομάδα.

Για το ταξίδι αυτό ο κάθε επιβάτης θα πρέπει να καταβάλει 86.500 στερλίνες, περίπου 100.000 ευρώ.

Το κρουαζιερόπλοιο «Τιτανικός» βυθίστηκε το 1912, όταν προσέκρουσε σε παγόβουνο, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη. Το 1985 βρέθηκαν τα υπολείμματα του. Τα δύο μέρη στα οποία κόπηκε μετά την πρόσκρουση στο παγόβουνο, βρίσκονται σήμερα σε απόσταση 600 μέτρων το ένα από το άλλο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter