Ταξιδιωτική οδηγία της Βρετανίας για την Τουρκία

Ταξιδιωτική οδηγία της Βρετανίας για την Τουρκία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προς τους Βρετανούς τουρίστες, οι οποίοι σκοπεύουν να επισκεφθούν την Τουρκία χωρίζοντας τη χώρα σε τρεις ζώνες με την πλέον επικίνδυνη κοντά στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως λόγω της επικείμενων εκλογών μπορεί να αυξηθούν οι επιθέσεις.

«Ορισμένες τρομοκρατικές ομάδες είναι ενεργείς. Από το 2015 σημειώνεται αύξηση της τρομοκρατικής δραστηριότητας του κουρδικού PKK, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Έχει καταγραφεί αριθμός επιθέσεων και από άλλες ομάδες, όπως οι επιθέσεις αυτοκτονίας –μεταξύ των οποίων του Ισλαμικού Κράτους- και σε πόλεις όπως η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη».

Σημειώνεται επίσης πως ορισμένες τρομοκρατικές ομάδες έχουν απειλήσει δημοσίως ότι θα επιτεθούν σε τουριστικές τοποθεσίες στην Τουρκία.

«Οι επιθέσεις θα μπορούσαν να είναι αδιάκριτες και να επηρεάσουν τα μέρη που επισκέπτονται αλλοδαποί», αναφέρει η ανακοίνωση ενώ στο χάρτη σημειώνονται οι επικίνδυνες περιοχές. Ακόμα και για το μεγαλύτερο μέρος της τουρκικής επικράτειας που είναι πράσινο, συνιστάται σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν να ενημερώνονται πριν φύγουν .

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/06/05/5b166189cd3a183f5160db93.pdf

Πηγή: FCO

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter