Τάξις και… ανηθικότητα στα υψηλά στρώματα

Τάξις και… ανηθικότητα στα υψηλά στρώματα

Από τις ΗΠΑ έως την Ελλάδα κυκλώματα κακοποίησης κοριτσιών από την ελίτ της… ηθικής

Οι ζουμεροί, πηχυαίοι τίτλοι των αμερικανικών εφημερίδων για μια από τις πιο εκρηκτικές ιστορίες του 2019, το σεξουαλικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Τζέφρι Επσταϊν, ο οποίος αυτοκτόνησε στο κελί του στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Αύγουστο, έχουν ξεθωριάσει εν μέσω του φετινού καταιγισμού συγκλονιστικών ειδήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Ομως η υπόθεση Επσταϊν επανήλθε στον δημόσιο διάλογο με τη σύλληψη της επί δεκαετίες συντρόφου του Γκίσλεϊν Μάξγουελ στο Μπράντφορντ του Νιου Χαμσάιρ από πράκτορες του FBI την περασμένη εβδομάδα. Κατηγορείται ότι βοήθησε τον Επσταϊν να «προσεγγίσει, να περιποιηθεί και να κακοποιήσει τελικά» πολλά κορίτσια, συμπεριλαμβανομένης μιας δεκατετράχρονης, μεταξύ 1994 και 1997, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μια εγκληματική οργάνωση.

Κρυβόταν σε βίλα

Η Μάξγουελ, τζετ σέτερ και κοσμική κυρία των δύο πλευρών του Ατλαντικού, κρυβόταν σε βίλα ιδιοκτησίας μιας ΕΠΕ και χρησιμοποιούσε ψευδώνυμα για όλες τις δραστηριότητές της. Πλήρωσε περισσότερα από 1 εκατ. δολάρια σε μετρητά μόλις πέρσι για το κτήμα 156 στρεμμάτων στο Νιου Χαμσάιρ όπου συνελήφθη.

Παρά το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε ακριβώς πώς κατάφεραν οι εισαγγελείς και συγκέντρωσαν αρκετά στοιχεία για να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες, ένας αξιωματούχος του FBI δήλωσε ότι τον τελευταίο χρόνο παρακολουθούσαν τις κινήσεις της Μάξγουελ και πρόσφατα είχαν μάθει για τη μετεγκατάστασή της.

Πριν από έναν χρόνο μια παλιά γνώριμη της Μάξγουελ, η Βιρτζίνια Ρόμπερτς, εργαζόμενη για λογαριασμό του Επσταϊν, κατηγόρησε τον πρίγκιπα Αντριου, γιο της βασίλισσας Ελισάβετ και προσωπικό φίλο του Επσταϊν, ότι έκανε σεξ μαζί της τρεις φορές όταν ήταν 17 χρόνων με προτροπή του αφεντικού της. Ο πρίγκιπας διέψευσε τον ισχυρισμό της σε συνέντευξη στο BBC πέρσι τον Αύγουστο και προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει και να διασκεδάσει τη μακροχρόνια φιλία του με τον Επσταϊν. Η Μάξγουελ ήταν πάντα παρούσα στα συμβάντα και στα σπίτια τους στη Νέα Υόρκη και την Καραϊβική.

Οι Λονδρέζοι δικηγόροι του πρίγκιπα Αντριου έκαναν επαφές με τον φημισμένο λομπίστα για τη διαχείριση «ειδικών κρίσεων» και τους δεσμούς του με την κυβέρνηση Τραμπ Ρόμπερτ Στρικ στην Ουάσινγκτον σχετικά με τη δυνατότητα να βοηθήσουν τον πρίγκιπα να «ξεπλυθεί» από τη σχέση του με τον ταπεινωμένο χρηματιστή Επσταϊν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στρικ δεν προθυμοποιήθηκε και πολύ για να βοηθήσει λόγω της φύσης του εγκλήματος και της μεγάλης δημοσιότητας.

Ο Επσταϊν χρησιμοποιούσε την εκτιμώμενη σε 500 εκατ. δολάρια περιουσία του, που παραμένει άγνωστο από πού προήλθε, για να… αγοράσει πνευματικό κύρος, σεβασμό και επιρροή από υψηλούς κοινωνικούς κύκλους. Εκτός από τον Τραμπ, μια από τις πιο ισχυρές πολιτικές προσωπικότητες που συνδέονται με τον Επσταϊν είναι ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ο οποίος φέρεται να επιβιβάστηκε 26 φορές στο ιδιωτικό Boeing 747 του Επσταϊν μεταξύ 2001 και 2003. Το 2002, σύμφωνα με τα αρχεία πτήσεων, ο Επσταϊν, ο Κλίντον και οι ηθοποιοί Κέβιν Σπέισι και Κρις Τάκερ πέταξαν στην Αφρική για φιλανθρωπίες. Πέρα από τα πολλαπλά ιδιωτικά ταξίδια, ο Κλίντον ήταν επίσης επανειλημμένες φορές αποδέκτης δωρεών από το hedge fund του Επσταϊν στο Ιδρυμα Κλίντον.

«Έχω ένα “μικρό”»

Σας θυμίζουν τίποτε όλα αυτά χωρίς το κομμάτι της Δικαιοσύνης; Ισως σε μια λιγότερο «παγκόσμια» κλίμακα τις αποκαλύψεις που έκανε το Documento πριν από δύο Κυριακές κατά τις οποίες, σύμφωνα με έγγραφα της ΕΥΠ, πρώην υπουργός της ΝΔ συνομιλεί με μαφιόζο με τον οποίο έχει οικονομικές δοσοληψίες και του ανακοινώνει πως έχει «ένα μικρό», ενώ ο υπουργός διαμαρτύρεται γιατί του φαίνεται μεγάλη, δηλαδή 17 χρόνων.

Το κορίτσι τις μέρες του διαλόγου είναι σε ταξίδι με τους γονείς του και ο κ. Λ. –πρώην υποψήφιος με την Ελιά– διαβεβαιώνει τον υπουργό ότι μόλις επιστρέψει θα του τη στείλει. Το κύκλωμα διοργανώνει ομαδικό σεξ για τους επιφανείς φίλους και στις συναντήσεις αυτές υπάρχει βία απέναντι στις κοπέλες αλλά και χρήση ναρκωτικών. Μάλιστα συμμετέχουν και νεαρές αστυνομικίνες, ενώ σε μια συνομιλία υπάρχουν απαξιωτικές αναφορές για αντιπρόεδρο της Βουλής και για νυν υπουργό της ΝΔ, τους οποίους αφήνουν να εννοηθεί ότι ελέγχουν λόγω της σεξουαλικής τους σχέσης. Ωστόσο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί για τον Αδωνη Γεωργιάδη η ερωτική συνεύρεση ενός πρώην υπουργού με ανήλικη είναι… προσωπική υπόθεση, ενώ όταν ένας νεαρός συλληφθεί σε πορεία ντροπιάζει το σπίτι του!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter