Απαλλάχθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την κατηγορία της απιστίας

Απαλλάχθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την κατηγορία της απιστίας

Απαλλάχθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι από την κατηγορία της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Έτσι, έκλεισε ένα μέρος της δίκης για την υπόθεση των επισφαλών δανείων.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κατά πλειοψηφία έκρινε πως με βάση τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα που απαιτεί έγκληση του παθόντα για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος (νόμος 4619/2019 άρθρο 405) η δίωξη κηρύσσεται απαράδεκτη, καθώς η εκκαθαρίστρια εταιρία (PQH) δεν κατέθεσε σχετική δήλωση. Συνεπώς έπαυσε οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος των κατηγορουμένων.

Αναλυτικότερα, ο όπως έκρινε η πλειοψηφία, ο Ειδικός Εκκαθαριστής είχε περιθώριο μέχρι την 18 Μαρτίου 2020 να δηλώσει την πρόθεση του για την συνέχιση της ποινικής δίωξης -που είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτα. Ωστόσο, από τη στιγμή που δεν το έκανε, οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν.

Στο μεταξύ, στην απόφαση μειοψήφησε η πρόεδρος του Δικαστηρίου που τόνισε πως η παράσταση Πολιτικής Αγωγής ισοδυναμεί με δήλωση συνέχισης της δίωξης. 

Παράλληλα, η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί στις 15 Σεπτεμβρίου για το αδίκημα της απάτης και όσους εκ των κατηγορουμένων δικάζονται και γι’ αυτό.

Σημειώνεται πως για την υπόθεση των επισφαλών δανείων κατηγορούνται 35 πρόσωπα συνολικά στα οποία περιλαμβάνονται ο πρώην επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Άγγελος Φιλλιπίδης, στελέχη της τράπεζας, επιχειρηματίες και άλλα πρόσωπα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία αφορά τη χρονική περίοδο 2008 – 2010 και τις δανειοδοτήσεις που ζημίωσαν την τράπεζα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter