Ταυτοποιήθηκε η σορός του Κόμπι Μπράιαντ από τα δακτυλικά αποτυπώματα – Τα νέα στοιχεία

Ταυτοποιήθηκε η σορός του  Κόμπι Μπράιαντ από τα δακτυλικά αποτυπώματα – Τα νέα στοιχεία

Και τα εννέα άτομα που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο, ανάμεσά τους και ο Κόμπι Μπράιαντ με την κόρη του, ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια περίπου 48ώρες μετά το δυστύχημα. 

Η επιχείρηση ανάσυρσις΄ήταν εξαιρετικά δύσκολη αφού η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που τα συντρίμμια του ελικοπτέρου εκτοξεύτηκαν σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων. Επίσης, από την έκρηξη που ακολούθησε τη συντριβή ήταν δύσκολη η αναγνώριση των σορών. Το πτώμα του Κόμπι Μπράιαντ ταυτοποιήθηκε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα, όπως επίσης κι εκείνα του πιλότου Αρά Ζομπαγιάν και του 56χρονου προπονητή μπέιζμπολ Τζον Αλτομπέλι. 

Ταυτοποιήθηκε επίσης η σορός της 45χρονης Σάρα Τσέστερ, που ήταν στο ελικόπτερο μαζί με την κόρη της Πέιτον. Στο τραγικό δυστύχημα έχασαν επίσης τη ζωή της η 13χρονη κόρη του Κόμπι Μπράιαντ, Τζιάνα, η σύζυγος (Κέρι) και η κόρη (Αλίσα) του Τζον Αλτομπέλι, η Πέιτον Τσέστερ και η προπονήτρια Κρίστεν Μάουζερ.

Παράλληλα, οι ερευνητές έχουν ανακτήσει από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου ένα iPad κι ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία βρήκαν σε απόσταση σχεδόν 400 μέτρων από το σημείο της συντριβής.

Το ελικόπτερο δε διέθετε σύστημα προειδοποίησης εδάφους

Την ίδια ώρα, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται για τα αίτια του δυστυχήματος, έρχονται νέα στοιχεία στην επιφάνεια. Συγκεκριμένα, το ελικόπτερο που επέβαιναν οι εννέα επιβάτες, δεν είχε σύστημα εντοπισμού και προειδοποίησης εδάφους. Έτσι, όταν ο πιλότος έχασε τον έλεγχο με τον πύργο ελέγχο και άρχισε να χάνει ύψος, δεν μπορούσε να καταλάβει πόσο κοντά στο έδαφος βρισκόταν.

Η Τζένιφερ Χόμεντι, ερευνήτρια της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Αερομεταφορών (NTSB), αποκάλυψε σε νέα ενημέρωση, ότι το ελικόπτερο πετούσε στα 2.300 πόδια όταν ο πιλότος έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Η ταχύτητα της πτώσης ήταν μεγαλύτερη από 33 πόδια το δευτερόλεπτο. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη, με το ελικόπτερο να γέρνει αριστερά λίγο πριν από τη συντριβή και ύστερα από έναν επικίνδυνο και απότομο ελιγμό. Πετούσε, δε, με ταχύτητα 152 μιλίων την ώρα πριν συντριβεί.

Επίσης, το ελικόπτερο δεν είχε, επίσης, ούτε σύστημα καταγραφής των συνομιλιών στο κόκπιτ, ούτε «μαύρο κουτί», κάτι που πάντως δεν απαιτείται να είχε.

Το βίντεο πριν την τραγωδία

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα έρχεται ένα νέο βίντεο το οποίο και κατέγραψε κάτοικος της περιοχής όπου ένα ελικόπτερο πετά πάνω από το σπίτι του στο Γκεντέιλ, σε πολύ χαμηλό ύψος. Ο David Lyudmirsky έβλεπε τηλεόραση όταν, στις 09:28 το πρωί της περασμένης Κυριακής, άκουσε ένα ελικόπτερο να πετά ασυνήθιστα χαμηλά και βγήκε να δει τι συμβαίνει. Με το κινητό του κατέγραψε την πτήση, καθώς το ελικόπτερο έκανε κύκλους πάνω από το σημείο.

Πιθανότατα, αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, ήταν το ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ, το οποίο έκανε επί 12 λεπτά κύκλους κοντά στο Γκρεντέιλ, καθώς περίμενε άδεια από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να συνεχίσει την πτήση του μέσα στην ομίχλη

Λιγότερο από 20 λεπτά αφού ο David Lyudmirsky κατέγραψε το βίντεο αυτό, το ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ συνετρίβη «Το ελικόπτερο έκανε κύκλους, πολύ πολύ χαμηλά. Τόσο χαμηλά που θα μπορούσες κάτι να του πετάξεις», τόνισε ίδιος. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter