Ταυτότητες: Ο,τι είχε κόψει ο Σημίτης, ξαναράβει ο Μηταράκης

Ταυτότητες: Ο,τι είχε κόψει ο Σημίτης, ξαναράβει ο Μηταράκης
Twitter

Την… ευλογία της Εκκλησίας στις νέες ταυτότητες ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης. Συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και μέσω τηλεδιάσκεψης μίλησε με τον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο, που εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ζήτησαν εξηγήσεις για ένα κατεξοχήν κοσμικό θέμα που αφορά το κράτος.

Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ενώ η Ελλάδα φλέγεται από τις μεγάλες πυρκαγιές, βρήκε χρόνο να δώσει διαβεβαιώσει τους μητροπολίτες πως «τα νέα έγγραφα ταυτοπροσωπίας δεν περιέχουν κανένα δεδομένο που θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία των Ελλήνων πολιτών ή προσβάλουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη».

Το θέμα των ταυτοτήτων και τη σχέση του με την Εκκλησία δεν είναι πρώτος ο κ. Μηταράκης που το αντιμετωπίζει. Το 2000 ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, παρά τις πολύ ισχυρότερες αντιδράσεις της Εκκλησίας και τις διαδηλώσεις φανατικών, δεν δείλιασε ούτε πήγε να δώσει «διευκρινήσεις». Το έκοψε σαν Γόρδιο Δεσμό, αρνούμενος να το συζητήσει μαζί τους.

Εγραψε στο Twitter ο Νότης Μηταράκης:

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter