ΤΕΕ: Πρώτη η ΔΚΜ με επικεφαλής τον Στασινό – Αύξηση ποσοστών για τη «Συμμαχία για Ένα Προοδευτικό ΤΕΕ»

ΤΕΕ: Πρώτη η ΔΚΜ με επικεφαλής τον Στασινό – Αύξηση ποσοστών για τη «Συμμαχία για Ένα Προοδευτικό ΤΕΕ»

Η παράταξη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) που πρόσκειται στη ΝΔ με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό αναδείχτηκε πρώτη δύναμη των εκλογών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλαδος, με ποσοστό 39,66%.

Δεύτερη παράταξη στις εκλογές του ΤΕΕ αναδεικνύεται  η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΥΣΥΜ) που πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ  με ποσοστό  15,11% από 13,38% το 2016 με αύξηση της δύναμης της κοντά στις δύο ποσοστιαίες μονάδες. 

Τρίτη δύναμη της εκλογικής αναμέτρησης είναι η «Συμμαχία για Ένα Προοδευτικό ΤΕΕ», που πρόσκειται στον  ΣΥΡΙΖΑ  η οποία αποτελεί συνέχεια  της  «Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών-Οικολόγοι Μηχανικοί Συνεργαζόμενοι», (με ποσοστό 9,20%  από 7,31% το 2016), σημειώνοντας αύξηση της δύναμης της κοντά στις δύο ποσοστιαίες μονάδες. 

Διαβάστε επίσης: Δίκαιη ανάπτυξη ή ανάπτυξη για λίγους, το στοίχημα για το ΤΕΕ

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών ( ΚΚΕ)  κατατάσσεται στην τέταρτη  θέση με ποσοστό 7,53%  έναντι 6,09% το 2016 σημειώνοντας επίσης σαφή αύξηση της δύναμης της. Στην πέμπτη θέση του εκλογικού αποτελέσματος κατατάσσεται η ΔΕΣΜη (Δημοκρατική Επιμελητηριακή Συμμαχία Μηχανικών- ΕλΕΜ Περιφερειακή Συνεργασία Συνεργαζόμενο, με ποσοστό 6,04%  , το οποίο είναι σαφώς μειωμένο από τα αντίστοιχα ποσοστά που είχαν συγκεντρώσει το 2016 οι παρατάξεις (ΕλΕΜ 5,81%) και Περιφερειακή Συνεργασία Μηχανικών (2,71%) που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη παράταξη. Η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡΑΓΕΣ)  με ποσοστό 4,71% είναι στην έκτη θέση. Η ΔΥΝΑ.ΜΗ – Ανασυγκρότηση Μηχανικών είναι στην έβδομη θέση με ποσοστό3,86%, η Δημοκρατική Παράταξη Μηχανικών βρίσκεται στην όγδοη θέση με ποσοστό 3,77% και η παράταξη #block TEE Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Ανέργων Μηχανικών στην 9η θέση με ποσοστό 3,05%. Ακόμη 11 παρατάξεις και μεμονωμένοι υποψήφιοι έχουν λάβει μικρότερα ποσοστά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter